Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βούλτεψη: Όταν λειτουργεί η δημοκρατία, λύσεις βρίσκονται

«Δεν ήταν ευχάριστο μέτρο για την κυβέρνηση η επίταξη»

voultepsi-ND

Tην ικανοποίηση της κυβέρνησης για την «υπεύθυνη στάση» που επέδειξαν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα συνδικαλιστικά σωματεία, μετέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον ANT1 η κ. Βούλτεψη ανέφερε πως » η ΓΕΝΟΠ, ο Σπάρτακος και τα άλλα σωματεία έδειξαν με τον τρόπο τους ότι η δημοκρατία λειτουργεί, διότι στην δημοκρατία οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές» και πρόσθεσε με έμφαση πως «σε μία χώρα που λειτουργεί η δημοκρατία, λύσεις βρίσκονται».

Κληθείσα να σχολιάσει το μέτρο της επίταξης στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση αμέσως μετά τη δικαστική απόφαση για την απεργία, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως «δεν ήταν ευχάριστο μέτρο»ωστόσο, όπως πρόσθεσε «όταν μία δικαστική απόφαση δεν γίνεται σεβαστή η πολιτεία είναι αναγκασμένη να επιβάλλει το νόμο. Δεν είναι δυνατόν να μένει αμέτοχη και να παρακολουθεί ως απλός θεατής».

Μάλιστα επεσήμανε πως «δεν μπορεί να υπάρχει απεργία, χωρίς ούτε ένα συνδικαλιστικό αίτημα», διευκρινίζοντας πως δεν είναι αίτημα η μη πώληση της ΔΕΗ καθώς πρόκειται για στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις καταγγελίες του συνδικαλιστή της ΔΕΗ Παντελή Καραλευθέρη για την αξία της ΔΕΗ, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης, κ. Φώσκολου, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτοί οι αριθμοί δεν υπάρχουν πουθενά. «Βεβαίως, υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις που γίνονται. Όταν μία επιχείρηση δεν έχει ρευστό, δεν έχει κεφάλαια, για να κάνει τον εκσυγχρονισμό που χρειάζεται, να αναπτυχθεί στην περιοχή ενεργειακά και να αναπτύξει τις υποδομές της, πρέπει να βρει χρήματα. Μέχρι στιγμής, τα 2 στα 3 ευρώ της ΔΕΗ πηγαίνουν στη μισθοδοσία»», δήλωσε.

Καταλήγοντας η κ. Βούλτεψη ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» ΔΕΗ» και σημείωσε πως «πρόκειται για δύο εταιρείες που θα είναι ανταγωνιστικές».

By