Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βούτσης για Χρυσή Αυγή: Kάποια στοιχεία δεν έχουν τύχη στο Δικαστήριο

Πρέπει να φθάσει σε βάθος αυτή η ιστορία τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

voutsis

Κάποια στοιχεία από την δικογραφία περί οπλοκατοχής που αφορούν υποδίκους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν καμία τύχη στο Δικαστήριο, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας την ανάγκη να «φτάσει σε βάθος αυτή η ιστορία». (Real FM).

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης  αναφερόμενος στην χθεσινή άρση ασυλίας  βουλευτών της  Χρυσής Αυγής, δήλωσε :

«Τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί και κυρίως αυτά που έχουν ψαχτεί δεν είναι τέτοια που όταν κάνουμε εμείς την άρση ασυλιών, να μπορεί να πει κανείς, έχοντας διαβάσει τη δικογραφία πως δεν σου δημιουργείται καμία αμφιβολία για το βάσιμο ή όχι κάποιων στοιχείων».

Όπως εξήγησε: «Να σας το πω ευθέως: όταν έρχεται στη Βουλή ότι βρέθηκε μία καραμπίνα με 8 φυσίγγια και με βάση αυτό το στοιχείο γίνεται η παραπομπή για τον εξοπλισμό εγκληματικής οργάνωσης, αντιλαμβάνεστε ότι επειδή όλοι είμαστε εχέφρονες και έξυπνοι άνθρωποι κάτι είναι πίσω από αυτό, δε μπορεί με βάση αυτό να γίνεται η όλη ιστορία και δημιουργείται στον κόσμο ένα κούμπωμα».

Κατέληξε δε επ αυτού πως: «Χρειάζεται σε βάθος να πάει αυτή η ιστορία» καθώς «Αν φτάσουν μόνα τους αυτά στο Δικαστήριο είναι φανερό ότι δεν έχουν καμία τύχη, εννοώ σε σχέση με την οπλοκατοχή».

Πρόωρες εκλογές

Παράλληλα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές έως τα τέλη Ιουνίου. «Εκτιμώ ότι θα έχουμε εξελίξεις μέχρι το τέλος Ιουνίου. Είναι πολύ πιθανή η προσφυγή στις κάλπες. Αυτό βγαίνει από την κίνηση μέσα στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τόνισε πως: «Μία κυβέρνηση που έχει “κουρελιάσει” το Σύνταγμα δεν έχει ηθικό κύρος να πρωταγωνιστεί σε μία τέτοια διαδικασία».

Πρόσθεσε δε ότι: «Μία Βουλή με πλειοψηφία των δυνάμεων που αντιτίθενται στην παρούσα πολιτική που έχει καταστρέψει τη συνταγματική νομιμότητα, θα ,μπορούσε να γίνει μία ζωντανή, δημιουργική συζήτηση. Με τον τρόπο που μπαίνουν τώρα, ούτε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση».

By