Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βρέθηκαν ακόμα 16 θύματα του ναυαγίου

Τουλάχιστον 200 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται ανοιχτά της Λαμπεντούζα

sikelianavagioΆλλοι δεκαέξι νεκροί εντοπίσθηκαν το πρωί της Κυριακής στα ανοικτά της Λαμπεντούζα -ανεβάζοντας τον προσωρινό αριθμό των θυμάτων του ναυαγίου στα 127.

Οι αγνοούμενοι συνεχίζουν να ξεπερνούν τους 200 ενώ λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν άλλοι επιζώντες.
Στο μεταξύ, οι ιταλικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσπαθήσουν να ανασύρουν ολόκληρο το πλεούμενο από το βυθό της θάλασσας, από τη στιγμή που θεωρείται ότι μόνον κάτω από το ξύλινο μικρό καράβι μπορεί να βρίσκονται περισσότερα και από εκατό πτώματα.

Σήμερα το μεσημέρι, επισκέφθηκε το μικρό αυτό νησί, νότια της Σικελίας, η Ιταλίδα υπουργός για την ένταξη των μεταναστών, Σεσίλ Κιέντζ -με καταγωγή από το Κογκό- η οποία δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της μπροστά στα λευκά φέρετρα των μικρών παιδιών.

«Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί μετανάστευσης και να καταργηθεί, ειδικότερα, το αδίκημα της λαθρομετανάστευσης . Ελπίζω, η τραγωδία αυτή να μπορέσει να μας κάνει να προβληματισθούμε σοβαρά σχετικά με τα σύνορα και τη θάλασσά μας, και να ζητήσουμε, ιδίως, από την Ευρώπη να μη μας αφήσει άλλο μόνους, στην αντιμετώπιση αυτού του δράματος» τόνισε η Σεσίλ Κιέντζ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By