Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βρέθηκαν τα πρώτα ίχνη του χαμένου Boeing της Malaysia

Μεγάλες πετρελαιοκηλίδες και μία στήλη καπνού εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή που χάθηκε το αεροσκάφος της Maylasia

PHILIPPINES-MALAYSIA-VIETNAM-MALAYSIAAIRLINES-TRANSPORT-ACCIDENT

 

Βιετναμέζικα αεροσκάφη διάσωσης εντόπισαν μεγάλες πετρελαιοκηλίδες και στήλη καπνού κοντά στις ακτές του Βιετνάμ, ωστόσο δεν είναι βέβαιο αν αυτά συνδέονται με το Boeing 777-200ER της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες το οποίο αγνοείται, δήλωσε αξιωματούχος του βιετναμικού υπουργείου Μεταφορών.

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ κοντά στις ακτές του Βιετνάμ το Σάββατο, καθώς κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο κι εκτιμάται ότι έχει συντριβεί. «Αεροσκάφη διάσωσης του Βιετνάμ εντόπισαν δύο πετρελαιοκηλίδες και μία στήλη καπνού στην περιοχή που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού Το Τσου, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το μαλαισιανό αεροπλάνο», δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Reuters ο Φαμ Κουί Τιού, υφυπουργός Μεταφορών.

«Στείλαμε δύο σκάφη του Λιμενικού και δύο στρατιωτικά πλοία στην περιοχή για να το αποσαφηνίσουν, το καθένα επανδρωμένο με περίπου 20 άτομα. Οι πετρελαιοκηλίδες είναι μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων. Τα σκάφη αυτά θα βρίσκονται στην περιοχή σε περίπου τρεις με τέσσερις ώρες», είπε ο ίδιος.

malaysian_oil569

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κακές καιρικές συνθήκες ή για κάποια άλλα αιτία που να εξηγεί την εξαφάνιση του Boeing από τα ραντάρ περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του.

Θρίλερ με τα κλεμμένα διαβατήρια

Ωστόσο, νέα τροπή φαίνεται να παίρνει το θρίλερ με το αεροσκάφος της Malaysian, καθώς έρχονται στο φως στοιχεία που δημιουργούν ερωτηματικά.

Αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών της Ιταλίας και της Αυστρίας ανακοίνωσαν ότι δεν επέβαινε στο αεροσκάφος κανένας Ιταλός και Αυστριακός, παρά το γεγονός ότι αναφέρονται στη λίστα επιβατών της πτήσης. Τα διαβατήρια των συγκεκριμένων ατόμων έχουν κλαπεί.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι στο αεροπλάνο δεν επέβαινε κανένας Ιταλός παρότι στη λίστα επιβατών της πτήσης περιλαμβανόταν ένας ιταλός πολίτης.

Στη λίστα την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η αεροπορική εταιρεία περιλαμβανόταν το όνομα του 37χρονου Λουίτζι Μαράλντι, ιταλού πολίτη. Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα Corriere Della Sera, το διαβατήριό του εκλάπη στην Ταϊλάνδη τον περασμένο Αύγουστο.

Από την πλευρά του, το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο αυστριακός πολίτης που φέρεται ότι επέβαινε στην πτήση είναι σώος και βρίσκεται στην Αυστρία. Αναφέρει, επίσης ότι και το δικό του διαβατήριο είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια στην Ταϊλάνδη.

By