Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρέθηκε ξύλινο γλυπτό στο μετρό του Πειραιά (φωτό)

Στο πλαίσιο του έργου της Αττικό Μετρό, στον υπό κατασκευή Σταθμό «Δημοτικό Θέατρο»

foto_13

Ξύλινο γλυπτό, μιας όρθιας ντυμένης ανδρικής μορφής, αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο του έργου της Αττικό Μετρό «Επέκταση της Γραμμής 3: τμήμα Χαϊδάρι-Πειραιάς».

Το γλυπτό εντοπίστηκε σε βάθος 14,17 μέτρα από την επιφάνεια, καθώς ολοκληρώνεται αυτό το χρονικό διάστημα η αρχαιολογική διερεύνηση των αρχαίων φρεάτων που ανακαλύφθηκαν στον υπό κατασκευή Σταθμό «Δημοτικό Θέατρο», στην τη πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, στον Πειραιά.

foto_2_0

Από το γλυπτό λείπουν το κεφάλι και τα άνω και κάτω άκρα. Έχει μέγιστο σωζόμενο ύψος 0,47 μ. και πλάτος 0,21 μ. Η μορφή παριστάνεται όρθια σε ελαφρά κίνηση βηματισμού, όπως διακρίνεται από την αντίθετη κίνηση των δύο σκελών: το δεξί λυγίζει προς τα εμπρός, ενώ το αριστερό σε μεγαλύτερη έκταση προς τα πίσω. Φορά κοντό χιτώνα και έχει λυγισμένους τους αγκώνες στο ύψος της μέσης με τους βραχίονες σε έκταση προς τα εμπρός.

Το γλυπτό μεταφέρθηκε στο εργαστήριο συντήρησης της ΚΣΤ΄ΕΠΚΑ (Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων) σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες ασφαλούς μεταφοράς αρχαιοτήτων.

By