Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βραζιλία: Λάθος η αποχή στην ψηφοφορία ΔΝΤ για Ελλάδα

Aναδίπλωση από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας

euromoneyΗ κυβέρνηση της Βραζιλίας στηρίζει το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα και την εκταμίευση της δόσης των 1,7 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του βραζιλιάνικου υπουργείου Οικονομικών λέγοντας πως ο αντιπρόσωπος της χώρας στο Ταμείο «έσφαλε» που απείχε από την ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το MNI, η εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακάλεσε τον αντιπρόσωπο στο ΔΝΤ, Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ και εκπρόσωπος άλλων δέκα κρατών στην Κεντρική και Λατινική Αμερική, καθώς και την Καραβαϊκή απείχε από την ψηφοφορία του Ταμείου για την έγκριση της εκταμίευσης των 1,72 δις ευρώ για την χρηματοδότηση της Ελλάδας.

«O υπουργός Οικονομικών Γκουίντο Μαντέγκα μίλησε πρόσφατα στο τηλέφωνο με την γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για να εκφράσει την στήριξη στο πρόγραμμα και στην απελευθέρωση της βοήθειας για την Ελλάδα» δήλωσε στο MNI η εκπρόσωπος.

«O υπουργός ανέφερε ότι ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ, Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, έσφαλε με την αποχή του από την ψηφοφορία, δεν συμβουλεύτηκε την κυβέρνηση και δεν είχε λάβει την εξουσιοδότηση της να ψηφίσει με αυτόν τον τρόπο» πρόσθεσε.

«Ο υπουργός κάλεσε τον Πάουλο Νογκέρια Μπατίστα να επιστρέψει στη Βραζιλία άμεσα για να εξηγήσει την ψήφο του» υπογράμμισε.

Πριν λίγες μέρες, σε ερώτηση του ΜΝΙ προς το υπουργείο Οικονομικών, τονίστηκε ότι ο Μπατίστα λειτουργεί αυτόβουλα από την στιγμή που αντιπροσωπεύει διάφορες χώρες, και όχι σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By