Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βραζιλία: Προβάδισμα η Μαρίνα Σίλβα

Έναντι της αντιπάλου της, Ντίλμα Ρούσεφ

dilma-rousseff

Προβάδισμα μέχρι και 10 ποσοστιαίων μονάδων φαίνεται ότι έχει η περιβαλλοντολόγος Μαρίνα Σίλβα έναντι της αντιπάλου της, Ντίλμα Ρούσεφ, σε πιθανή μονομαχία στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου στη Βραζιλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Ήταν η τρίτη δημοσκόπηση σε λιγότερο από μια εβδομάδα, που προβλέπει ότι οι προεδρικές εκλογές της 5ης Οκτωβρίου θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο ψηφοφορίας, όπου η νυν πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ θα ηττηθεί από την Μαρίνα Σίλβα.

Η Σίλβα, η οποία εισήλθε στην εκλογική κούρσα πριν από 10 μόνο ημέρες και με αφορμή το θάνατο του υποψηφίου που είχε ορίσει το κόμμα της, έχει αποκτήσει δημοσκοπική άνοδο, αφού βρίσκεται στο 34% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων έναντι του 21% που λάμβανε σε προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε διεξαχθεί πριν η Σίλβα ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά της.

Το ποσοστό της Ντίλμα Ρούσεφ έχει υποχωρήσει στο 34% από 36% κατά τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας.

Αν η εκλογική μάχη οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο στις 26 Οκτωβρίου, όπως αναμένεται, η Σίλβα θα κερδίσει με το 50% των ψήφων, ενώ η Ρούσεφ θα λάβει το 40%, διευρύνοντας το περιθώριο της νίκης από 6 έως 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Η υποστήριξη προς τον κεντρώο υποψήφιο και εκλεκτό των επιχειρήσεων και αγορών Αέσιο Νέβες έχει πέσει στο 15% από 20% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση στις 18 Αυγούστου.

By