Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βραζιλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με φορτηγό (photos)

Και 20 τραυματίες

vrazilia_1Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί και 20 οι τραυματίες από σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με φορτηγό στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές και συνοδούς καθηγητές προσέκρουσε σε προπορευόμενο φορτηγό σε κεντρική οδό της βραζιλιάνικης πρωτεύουσας.

Από τη σύγκρουση δέκα άνθρωποι που δεν επιβεβαιώνεται αν πρόκειται για μαθητές ή ενήλικες, έχασαν τη ζωή τους ακαριαία, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 20 ακόμα επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της αστυνομίας στο γαλλικό πρακτορείο οι μαθητές ταξίδευαν στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

vrazilia_2

Το φορτηγό μετέφερε φυτικά έλαια και αμέσως μετά τη σύγκρουση ξέσπασε φωτιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από δίωρη προσπάθεια των πυροσβεστών.

Οι τοπικές αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των νεκρών, ωστόσο σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης υπολογίζεται πως τουλάχιστον έξι από τα θύματα είναι μαθητές ηλικίας 15-17 ετών, τρεις καθηγητές και ο διευθυντής του σχολείου.

vrazilia_3

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής Μπορμπορέμα, όπου είχε προορισμό το σχολικό λεωφορείο, ενώ έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 43 μαθητές, ενώ δύο ακόμα σχολικά λεωφορεία που ακολουθούσαν δεν υπέστησαν βλάβες και δε σημειώθηκαν τραυματισμοί.

vrazilia_4

By