Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χ.Αθανασίου: Εξετάζει αλλαγές στα «βραχιολάκια» για τους βουλευτές της ΧΑ

Την πρόταση να εξαιρεθούν από την χορήγηση άδειας όσοι κατηγορούνται για «εσχάτη προδοσία», διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος

fosphotos | Panayiotis Tzamaros
fosphotos | Panayiotis Tzamaros

Περιορίζει περαιτέρω τα περιθώρια κινήσεων της Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην λαμβάνουν άδεια –ούτε με το βραχιολάκι- όσοι κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία.

Την πρόταση να εξαιρεθούν από την χορήγηση άδειας όσοι κατηγορούνται για «εσχάτη προδοσία», διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος και ο Χ. Αθανασίου δεσμεύθηκε να την εξετάσει.

Έχοντας υπόψη ότι στο διαβιβαστικό τους σημείωμα προς τη Βουλή για την άρση της ασυλίας των Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα οι ανακριτές ανέφεραν ότι σκοπός της οργάνωσης, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, ήταν η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, εύκολα γίνεται κατανοητό ότι εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίσει την προφυλάκισή τους, δεν θα λαμβάνουν άδεια από τα σωφρονιστικά καταστήματα.

Κατά τ’ άλλα, στην αρμόδια επιτροπή της βουλής όπου υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική παρακολούθηση υποδίκων και καταδίκων, βουλευτές όλων των κομμάτων πρότειναν -μεταξύ άλλων- να διευρυνθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας σε ειδικές περιπτώσεις, όπως αδικήματα που έχουν διαπράξει ανήλικοι, αλλά και να αυστηροποιηθούν τα μέτρα όταν αφορούν πολύ σοβαρά αδικήματα, όπως η παιδεραστία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By