Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Άσκηση αντιμετώπισης του Έμπολα με τη συμμετοχή υπουργών

Η άσκηση διοργανώθηκε μετά τις κριτικές στον πρωθυπουργό για την αύξηση μέτρων ασφαλείας σε αεροδόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς

Spain Ebola

Άσκηση αντιμετώπισης του ιού Έμπολα θα στηθεί σήμερα στη Βρετανία, ώστε να διαπιστωθεί αν η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανό ξέσπασμα της επιδημία στον πληθυσμό της.

Νοσηλευτές και γιατροί που θα φορούν ειδικές στολές καθώς και πληρώματα ασθενοφόρων θα μετάσχουν στην άσκηση που θα διαρκέσει οκτώ ώρες. Ηθοποιοί έχουν αναλάβει να παίξουν το ρόλο των ασθενών ενώ την ίδια ώρα θα συνεδριάσει το διυπουργικό συμβούλιο αντιμετώπισης κρίσεων(Cobra) υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Τζέρεμι Χαντ.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου τόνισε ότι ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι αρχές έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του Έμπολα, σημειώνοντας ότι είναι «ζωτικής σημασίας να δοκιμαστούν τα σχέδια αυτά υπό όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές συνθήκες«.

Η άσκηση, που δεν έχει διευκρινιστεί το πού ακριβώς θα γίνει, ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον μετά την κριτική που του ασκήθηκε για την απόφασή του να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας σε ορισμένα αεροδρόμια του Λονδίνου και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, με στόχο να ελέγχονται οι επιβάτες που φτάνουν στη Βρετανία από τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία.

Ορισμένοι ειδικοί υποστήριξαν ότι οι έλεγχοι αυτοί συνιστούν χάσιμο χρόνου ενώ άλλοι κατήγγειλαν την αοριστία του σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης.

By