Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βρετανία: Ημέρα Μνήμης για τους πεσόντες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (βίντεο+φωτό)

 Σύμβολο των πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι η κόκκινη παπαρούνα

poppies-3

Η επέτειος της λήξης του Πρώτου Παγκόσμιου Πόλεμου το 1918 τιμάται σήμερα, 11 Νοεμβρίου. Η σημερινή μέρα ονομάζεται Ημέρα της Μνήμης και σύμβολο των πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι η κόκκινη παπαρούνα. Και ο λόγος γιατί παπαρούνες φύτρωσαν στα πεδία της μάχης στη Φλαμανδία μετά το τέλος του Α” Παγκόσμιου Πόλεμου.

Ως φόρο τιμής στα θύματα του Πολέμου, συνηθίζεται να φοράνε μια παπαρούνα καρφωμένη σε σακάκια, καπέλα και τσάντες σε πολλές χώρες.

britain-in-pic-2

Σήμερα, η Μεγάλη Βρετανία θυμάται και τιμά τους πεσόντες των ενόπλων δυνάμεων.

Στο Λονδίνο, η τελετή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Βασίλισσας Ελισάβετ, που κατέθεσε στεφάνι στο Κενοτάφιο.

poppies-ελισαβετ

Το «παρών» έδωσε η πολιτική ηγεσία της χώρας, 46 εκπρόσωποι των χωρών της Κοινοπολιτείας και πολλοί βετεράνοι του Πολέμου.

Συμπληρώνονται 100 χρόνια φέτος από την έναρξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και για πρώτη φορά, ο πρέσβης της Ιρλανδίας παρέστη στις εκδηλώσεις.

poppies-1

Πάνω από 35.000 Ιρλανδοί εθελοντές που είχαν καταταγεί στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών, από το 1914 μέχρι το 1918.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα καθώς και στο Αφγανιστάν.

_78824743_poppy.getty

Στην αεροπορική βάση στο Κανταχάρ, οι Βρετανοί στρατιώτες, των οποίων η αποστολή ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες.

Πηγή: euronews

By