Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποιοί και που μπορούν να διεκδικήσουν 10.000 θέσεις στον τουρισμό

Αφορά νέους, άνεργους έως 29 ετών.

broutsisΤο νέο ειδικό πρόγραμμα των υπουργείων Εργασίας και Τουρισμού δίνει ανάσα σε 10.000 νέους έως 29 ετών, για να βρουν εργασία στον τουριστικό κλάδο.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, γίνεται η αξιοποίηση κάθε δυνατού πόρου «για να φέρουμε τους άνεργους νέους, τις άνεργες γυναίκες, τους ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας κοντά στην αγορά εργασίας». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, ανοιχτά προγράμματα προϋπολογισμού περίπου 1 δισ. που προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης σε περισσότερους από 250.000 ανέργους.

Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν άνεργοι, νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών, όπου οι 2.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενώ 8.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πρόγραμμα υπάρχει ρήτρα απαγόρευσης των απολύσεων. Σχετικά με την αμοιβή των καταρτιζομένων, για τους αποφοίτους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).

Το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 2.300 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων). Το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρητικής και πρακτικής άσκησης) κάθε καταρτιζομένου, συνολικά ανέρχεται σε 2.700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).

Για τους αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης ανέρχεται συνολικά σε 400 ευρώ ενώ το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 2.000 ευρώ.

Το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρητικής και πρακτικής άσκησης) κάθε καταρτιζομένου, ανέρχεται σε 2.400 ευρώ.

Τα προγράμματα κατάρτισης λήγουν στις 30/10/2014.

By