Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βυθίστηκε σκάφος μαζί με τους επιβάτες μπροστά στην κάμερα (+video)

Το τουριστικό σκάφος Aladdin βρισκόταν εν πλω με 13 άτομα σε τετραήμερη «κρουαζιέρα», όταν για άγνωστους λόγους, υπέστη ρήγμα

boat

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, βυθίστηκε ένα τουριστικό σκάφος ανοιχτά των νήσων Σίμιλαν, στην ΤαϊλάνδηΕπιβαίνοντες σε έτερο τουριστικό σκάφος, που βρισκόταν δίπλα, κατέγραψαν στιγμές τρόμου των επιβατών που σοκάρουν, όπως φαίνεται στο βίντεο που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Το τουριστικό σκάφος Aladdin, που χρησιμοποιείται παράνομα για εκδρομές με καταδυτικό εξοπλισμό, βρισκόταν εν πλω με 13 άτομα σε τετραήμερη «κρουαζιέρα», όταν για άγνωστους ακόμη λόγους, υπέστη ρήγμα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών Μπον και Τατσάι, με αποτέλεσμα να αρχίσει να βυθίζεται. 

Για καλή τους τύχη, εκείνη την ώρα έπλεε κοντά το Peter Pan, σκάφος της ίδιας κατηγορίας, κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα αφού όλοι οι επιβαίνοντες έσπευσαν να βοηθήσουν τους «ναυαγούς» που βρίσκονταν σε κατάσταση πανικού. Τελικά διασώθηκαν όλοι. Ο 46χρονος Ντένις Κάρλσον, επιβάτης στο παραπλέον Peter Pan  κατέγραψε με την κάμερα του τις αγωνιώδεις προσπάθειες επιβατών και πληρώματος του Alladin να αποφύγουν τον πνιγμό. «Από καθαρή τύχη το δικό μας σκάφος ήταν πολύ κοντά και μπόρεσε να σπεύσει προς τη διάσωση των ναυαγών… ήταν πολύ-πολύ επικίνδυνη κατάσταση», λέει ο ίδιος. «Κάποιοι πήδηξαν στα νερά, άλλοι χάθηκαν κάτω από την επιφάνεια. Μερικοί τη γλίτωσαν παρά τρίχα και όλοι ήταν ευγνώμονες που το Peter Pan ήταν δίπλα».

Δείτε εδώ το ερασιτεχνικό βίντεο από τη βύθιση του Aladdin:

[video_embed][/video_embed]

By