Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βυθίστηκε στο πένθος η Ρόδος – Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες

 Οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, αφού το νησί έχει κυριολεκτικά βουλιάξει

rodosΔύο νεκροί και ένας αγνοούμενος είναι, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, ο τραγικός απολογισμός μετά την βιβλική καταστροφή στη Ρόδο. Οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, αφού το νησί έχει κυριολεκτικά βουλιάξει με αποτέλεσμα να επικρατεί κυκλοφοριακό χάος. Η πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 150 κλήσεις, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και σπίτια έχουν τεράστιες ζημιές.

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού. Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί. 

Στη Ρόδο μετέβησαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντλούν ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ ελικόπτερο Σούπερ Πούμα -που δεν μπόρεσε να πετάξει το βράδυ- θα μεταφέρει 10μελή ομάδα της ΕΜΑΚ προκειμένου να συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Νεκρή στην παραλία του χωριού Κρεμαστή, πεντακόσια μέτρα από τις εκβολές του χειμάρρου, βρέθηκε σήμερα τα ξημερώματα η 30χρονη δασκάλα που ήταν αγνοούμενη από χθες το απόγευμα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των αρχών για να εντοπιστεί και ο 50χρονος καθηγητής που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο ενώ αργά χθες το βράδυ σε γέφυρα άλλου χειμάρρου στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε πνιγμένη μία 35χρονη γυναίκα τα στοιχεία της οποίας εξακολουθούν να παραμένουν αγνωστα.

Η γυναίκα αυτή δεν έχει σχέση με την δασκάλα που χάθηκε νωρίτερα και η οποία βρέθηκε δυστυχώς νεκρή σήμερα το πρωί στην παραλίας της Κρεμαστής από τα σωστικά συνεργεία.

rodos1

Οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν τους αξιωματικούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικης που ασχολούνται με την υπόθεση στην εκτίμηση ότι βρέθηκε στο σημείο κοντά στο ποτάμι με τα πόδια και παρασύσθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Στην δεύτερη περίπτωση πρόκειται για την νεαρή δασκάλα από το δημοτικό του Παραδεισίου, η οποία μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό της παρασύρθηκε απο τα ορμητικά νερά του ποταμού της Κρεμαστής, όταν το αυτοκίνητο τους ακινητοποιήθηκε και κατέβηκαν απο αυτό για να σωθούν, αφού είχε αρχίσει να παρασύρεται.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By