Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Β. Κικίλιας: «Θέλουμε να προασπίσουμε την τάξη και την ασφάλεια»

 Το Σάββατο που θα γίνουν τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ

deth

Την ανάγκη να επικρατήσει ασφάλεια και τάξη στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο που θα γίνουν τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, χωρίς υπερβολές και αστυνομοκρατία, επισήμανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας ο οποίος επισκέφθηκε διαδοχικά τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον υπουργό στο πλαίσιο του εφικτού να μην αστυνομοκρατείται η πόλη, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να την απολαύσουν και ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε: «Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας είναι η ασφάλεια και η τάξη για την πόλη, χωρίς να υπάρχουν υπερβολές. Αντιλαμβάνομαι ότι οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Από την άλλη θέλουμε να προασπίσουμε την τάξη και την ασφάλεια. Άρα, τη χρυσή μεσότητα ψάχνουμε να βρούμε ανάμεσα στα δύο».

Σε ερώτηση για τις διαμαρτυρίες ενστόλων που θα γίνουν ενόψει της 79ης ΔΕΘ ο υπουργός είπε ότι «σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων, είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε το νόμο».

Οι συναντήσεις με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο έγιναν σε πολύ καλό κλίμα. «Είναι σπάνιο να βλέπει κανείς υπουργούς με τόσο συγκεκριμένο σχέδιο και τόσο συγκεκριμένους στόχους», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάνω από τις επαγγελματικές, τις κοινωνικές και τις πολιτικές, ενώ θερμά λόγια αντάλλαξε ο υπουργός και με τον κ. Μπουτάρη.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως δεν θέλει να διοικεί το υπουργείο μέσα από την Κατεχάκη γι αυτό και κάνει συναντήσεις με τους εκλεγμένους της Αυτοδιοίκησης που γνωρίζουν τα προβλήματα.

Με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο μίλησε για την πάταξη του παραεμπορίου, την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση σε δρόμους και γειτονιές και την καλύτερη αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών.
Θα ακολουθήσουν διευρυμένη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Περιφέρειας, ενώ μετά τη ΔΕΘ θα γίνει συνάντηση με τον δήμαρχο στην οποία θα εξεταστούν συγκεκριμένα ζητήματα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι θέλει όσους περισσότερους αστυνομικούς γίνεται στους δρόμους γι αυτό μπορεί να γίνουν συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων, χωρίς αιφνιδιασμούς και μετά από συζήτηση.

By