Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι μεταδίδει το BBC για την δολοφονία του Π. Φύσσα

Εκτενή αναφορά στο νεοναζιστικό μόρφωμα

keratsiniAΣτη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά αναφέρεται με εκτενές δημοσίευμα το βρετανικό δίκτυο BBC.

Το βρετανικό δίκτυο κάνει αναφορά στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα αφήσουμε τους νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής να υπονομεύσει την Δημοκρατία.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το βρετανικό δίκτυο στην φράση του κ. Σαμαρά ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τους απόγονους των Ναζί να δηλητηριάσουν την κοινωνία και να διαπράττουν εγκλήματα»

Επίσης, το BBC αναφέρεται και στην κηδεία του Π. Φύσσα σήμερα το πρωί, στην οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του δικτύου στην Αθήνα, Mark Lowen, υπάρχει μεγάλος θυμός στην Ελλάδα, εξαιτίας του τραγικού συμβάντος.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Λευκό φέρετρο

«Γουρούνια, φασίστες, δολοφόνοι» φώναζαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του θύματος, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ενώ ένας από τους παρευρισκόμενος φώναξε «αθάνατος»

Επιπροσθέτως, το BBC αναφέρεται και στον αντιφασιστικό χαρακτήρα που προσέλαβε η 48ωρη απεργία που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για χθες και σήμερα.

Δεν παραβλέπει να τονίσει, ωστόσο, ότι η Χ.Α. καταδίκασε το περιστατικό, αρνούμενη οποιαδήποτε εμπλοκή της στην επίθεση.

Αλλά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,  Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή έχει ως προτεραιότητα την βία. Υπογραμμίζεται, ακόμη ότι ο τελευταίος μαζί με τον Α. Σαμαρά καταβάλλουν προσπάθειες με τη χρήση θεσμικών μέσων να πατάξουν τη δράση του κόμματος.

Επίσης, το ΒΒC αναφέρεται στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο  Κερατσίνι, όπου δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας, καθώς επίσης και σε άλλες χώρες της χώρας, αλλά και στις συμπλοκές που σημειώθηκαν.

Το ΒΒC καταλήγει σημειώνοντας ότι υπάρχουν αρκετές αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ισχυροί δεσμοί μεταξύ της Χρυσής Αυγής και της Ελληνικής Αστυνομίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By