Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γαλλία: Συλλήψεις προσώπων που συνδέονται με τζιχαντιστικές οργανώσεις

«Δεν πρέπει να δώσουμε καμιά ευκαιρία σ” αυτούς τους τρομοκράτες», τόνισε ο Μπερνάρ Καζνέβ

Belgium Terror Arrests

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή του Παρισιού και στη νότια Γαλλία σε σχέση με τζιχαντιστικές οργανώσεις, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη ενός Γάλλου που θεωρείται ύποπτος για τους φόνους στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι στρατολογούν τζιχαντιστές. Υπάρχουν τη στιγμή που σας ομιλώ συλλήψεις στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς και στη νότια Γαλλία», δήλωσε ο υπουργός Μπερνάρ Καζνέβ μιλώντας στο ραδιοσταθμό Εροπ 1 και κάνοντας λόγο για τέσσερις συλληφθέντες, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

«Δεν θα σας πω περισσότερα», πρόσθεσε αρκούμενος να εγκωμιάσει τα αποτελέσματα ενός ανθρωποκυνηγητού, όπως το χαρακτήρισε.

«Δεν πρέπει να δώσουμε καμιά ευκαιρία σ” αυτούς τους τρομοκράτες», τόνισε.

Ένας 29χρονος Γάλλος με καταγωγή από το Μάγρεμπ, ο Μεχντί Νεμούς, συνελήφθη την Παρασκευή στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, στη διάρκεια αιφινιδιαστικού τελωνειακου ελέγχου σε λεωφορείο προερχόμενο από τις Βρυξέλλες.

Καθώς είχε στην κατοχή του ένα καλάσνικοφ και ένα περίστροφο και είχε επισημανθεί από τις υπηρεσίες εσωτερικών Πληροφοριών, επειδή είχε μεταβεί το 2013 στη Συρία, οι ερευνητές τον συνέδεσαν γρήγορα με το φονικό της 24ης Μαΐου στις Βρυξέλλες, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ ένας τραυματίας βρίσκεται ακόμη μεταξύ ζωής και θανάτου.

By