Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γαύδος: Αποχή από τις ευρωεκλογές

Η Γαύδος ύστερα από συνέλευση μονίμων κατοίκων αρχές Μαρτίου αφού ενημερώθηκε για την εγκληματική ενέργεια Ευρώπης- ΟΗΕ είπε όχι στις Ευρωεκλογές

ekloges

Αποχή από τις ευρωεκλογές αποφάσισαν οι κάτοικοι της Γαύδου, διαμαρτυρόμενοι για «την αδράνεια και την απάθεια» της Ε.Ε. στο θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Η απόφαση για αποχή από τις ευρωεκλογές είχε ληφθεί σε συνέλευση των κατοίκων τον περασμένο Μάρτιο και επαναβεβαιώθηκε σε νέα ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:  «Η Γαύδος ύστερα από συνέλευση μονίμων κατοίκων αρχές Μαρτίου αφού ενημερώθηκε για την εγκληματική ενέργεια Ευρώπης – ΟΗΕ είπε όχι στις Ευρωεκλογές. Από Ευρωβουλευτές χαρακτηρίστηκε αυστηρή η αντίδρασή μας. Από τους κοινούς θνητούς χαρακτηρίστηκε ως ουσιαστική παρέμβαση.» 

Η φωνή της Γαύδου,προστίθεται στην ανακοίνωση, ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη, άρχισε να μεταφράζεται και να ταξιδεύει σε όλη την Μεσόγειο συμμετέχοντας στον αγώνα ενάντια σε ένα έγκλημα.

«Έγκλημα που κανείς δεν ξέρει αν θα εξαφανίσει άμεσα ανθρώπινες ζωές ή μακροπρόθεσμα αφού κινδυνεύει να καταστραφεί η ανάσα που μας θρέφει. Η θάλασσά μας, το νερό μας, η γη μας, ο αέρας μας.»

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι κάτοικοι της Γαύδου αναγνωρίζουν την προσπάθεια κάποιων ευρωβουλευτών και βουλευτών που τάχθηκαν στον αγώνα ενάντια στα χημικά…ωστόσο προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι «οι Έλληνες Ευρωβουλευτές που ασχολήθηκαν και δεν υπέκρυψαν το θέμα ήταν λιγότεροι από τα δάχτυλα μιας παλάμης.»

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Τα χημικά του πολέμου ας τα χωνέψουν αυτοί που τα πούλησαν και αυτοί που τα αγόρασαν. Γυρίζουμε  την πλάτη σε μια τέτοια Ευρώπη αδιάφορη, που με ανοησία ξεπουλά τις ζωές μας. Αποφασίζουμε αποχή από τις κάλπες για ευρωεκλογές» 

By