Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γενετικό υλικό του υπαρχηγού του Μαζίωτη φέρεται να εντόπισαν στο φουσκωτό

Το φουσκωτό είχε κλαπεί δύο χρόνια πριν λίγο μετά την απόδραση Μαζιώτη και της συντρόφου του Ρούπα

distomo listeia antitromokratiki mazioti

Γενετικό υλικό του υπαρχηγού της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και στενού συνεργάτη του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη, Γιώργου Πετρακάκου φέρονται να ταυτοποίησαν οι αρχές στο φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των ληστών της τράπεζας στο Δίστομο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τον Πετράκο φέρονται να αναγνώρισαν αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αλλά και έναν ακόμη 44χρονο για τον οποίο φέρεται να υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι συμμετείχε σε άλλες ληστείες που είχε διαπράξει ο Μαζιώτης στην Πελοπόννησο.

Όπως προέκυψε από έρευνες της αστυνομίας, το δεκάμετρο φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή, είχε κλαπεί πριν από δυο χρόνια από την Καλαμάτα, ενώ οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι η κλοπή έγινε λίγο μετά την απόδραση Μαζιώτη – Ρούπα.

Οι αρχές ερευνούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας ενώ στο φως έρχονται καταθέσεις και μαρτυρίες των υπαλλήλων της τράπεζας, πελατών και αυτοπτών μαρτύρων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες κατά τη διάρκεια της ληστείας προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους πελάτες, λέγοντάς τους πως δεν πρόκειται να τους πειράξουν και προσπαθώντας να τους πείσουν πως «δεν κάνουν κάτι κακό, δεν κλέβουν χρήματα πολιτών αλλά την τράπεζα».

Δεν ήταν το ίδιο ευγενικοί με την διευθύντρια της τράπεζας, στην οποία, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, έδιναν εντολές με επιτακτικό ύφος.

By