Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γεννηματά: Δεν μίλησα για λουκέτο

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επιμένει στη λύση της αναδιάρθρωσης σε βιώσιμο μοντέλο για τα ΕΑΣ  – Κόντρα με Καμμένο

Cabinet; Greek Parliament; meeting; new Government; ÂïõëÞ; Êïéíïâïýëéï; ÍÝá ÊõâÝñíçóç; Óõíåäñßáóç; Õðïõñãéêü ÓõìâïýëéïΟριστική και βιώσιμη λύση που θα επιτρέψουν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα να λειτουργήσουν, αναζητά η κυβέρνηση, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις για λουκέτο στην αμυντική μας βιομηχανία.

«Ποτέ δεν μίλησα για λουκέτο και κλείσιμο στα ΕΑΣ, παλεύουμε να αναδιαρθρωθούν, να είναι βιώσιμα», επεσήμανε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά στη Βουλή, όπου συζητείται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη δυνατότητα χορήγησης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στα ΕΑΣ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθώντας τις αξιώσεις της τρόικα, δεν θέλει την λειτουργία τους και ότι το κόμμα του θα αναζητήσει και ποινικές ευθύνες για την υπόθεση αυτή.

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι αναζητείται να είναι μια βιώσιμη λύση και ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για την αναδιάρθρωσή τους. Κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό μεταβατικό στάδιο για την οριστική λύση που διεκδικεί η κυβέρνηση.

Την πράξη νομοθετικού περιεχομένου στηρίζουν όλα τα κόμματα, πλην της ΧΑ που θα δηλώσει «παρών», ενώ δεν θα την ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ, παρά το γεγονός ότι είχαν δώσει την θετική τους ψήφο στην επιτροπή.

Με την ρύθμιση ορίζεται ότι η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα δίνεται όχι μόνο για την είσπραξη των οφειλομένων ποσών από το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω παράδοσης στις Ένοπλες Δυνάμεις στρατιωτικού υλικού, αλλά και προκειμένου τα ΕΑΣ να μπορούν να υποβάλουν δικαιολογητικά και να συμμετάσχουν σε διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας αμυντικού υλικού που έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά πυρομαχικά πυροβόλων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By