Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γεννηματά: «Δήθεν» η διαμάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό

«Επικοινωνιακό τέχνασμα η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», δηλώνει η Φώφη Γεννηματά.

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με την αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο νόμου κατά της βίας και του ρατσισμού, θεωρεί πως η «δήθεν διαμάχη» είναι στο πλαίσιο επικοινωνιακών τεχνασμάτων.

«Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς δεν μπορούν να ξεφύγουν από τους υπερσυντηρητικούς κύκλους που δρουν στο εσωτερικό της και ο ΣΥΡΙΖΑ από τις μικροκομματικές τακτικές. Το πρόβλημα δεν λύνεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα» δηλώνει η Φώφη Γεννηματά με σημερινή της ανακοίνωση.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ καλεί όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να προχωρήσουν στην ψήφιση του νομοσχεδίου κρίνοντας πως κατά τη διαδικασία θα κριθεί  η πολιτική βούληση όλων.

Από τη μεριά της η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά στη Φώφη Γεννηματά δηλώνοντας πως πέρα από την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου η απάντηση στη ρατσιστική βία «πρέπει να συνοδεύεται από την καταπολέμηση των γενεσιουργών, κοινωνικών και οικονομικών αιτιών».

«Η ΝΔ, με προσωπική εντολή του κ. Σαμαρά, παγώνει το νομοσχέδιο επειδή θέλει επί της ουσίας να αλλοιώσει το περιεχόμενό του, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο το μάτι στη Χρυσή Αυγή», προσθέτει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να διαχέει τις ευθύνες, καθώς αυτές βρίσκονται ξεκάθαρα εντός της κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

By