Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γεννηματά: Kύριος λόγος ύπαρξής μας είναι η στήριξη της μεσαίας τάξης

Tέσσερις προτάσεις με στόχο να ξαναγίνει η παράταξη μεγάλη κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας

gennimataB

Tέσσερις προτάσεις με στόχο να ξαναγίνει η παράταξη μεγάλη κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

«Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, συμπληρώνοντας ότι «αυτό που είναι σημαντικό να γίνει, είναι να αποτιμήσουμε το έργο του ΠΑΣΟΚ και να υπερασπιστούμε την ιστορία του.»

«Κάποιοι χωρίζουν τις εποχές, σε εποχές προ Μνημονίου και μετά Μνημονίου δίνοντας άλλοθι στη δεξιά», σημείωσε στη συνέχεια, και πρόσθεσε : «Άλλοι δαιμονοποιούν τις συμφωνίες που έκανε η χώρα για να αποφύγει τη χρεοκοπία και περιμένουν ως παρατηρητές να βγούμε από τα μνημόνια για να έρθουν να κυβερνήσουν ως σωτήρες.Όσοι μας είπαν προδότες και δοσίλογους έριξαν νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής.Δεν θα αφήσουμε αυτή την παράταξη να αποτελέσει το άλλοθι ενός πολιτικού συστήματος που δεν θέλει να αλλάξει και απλώς αναζητεί εξιλαστήριο θύμα»

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι η Ελιά δεν μπόρεσε να υποκαταστήσει τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, λέγοντας πως δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια προεκλογική συνεργασία. Χαρακτήρισε δε ανεπιτυχή την επικοινωνία με τα υπόλοιπα κόμματα της Κεντροαριστεράς. «Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε και τελικά δεν έγινε τίποτα παραπάνω από μια συγκόλληση αποκομμάτων» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «οφείλουμε όμως μέσα από αυτή την εμπειρία να αξιοποιήσουμε κυρίως τα νέα παιδιά που έδωσαν τη μάχη των ευρωεκλογών». Η  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ακόμη την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ  να πάρει πρωτοβουλίες και να απευθυνθεί στην ευρύτερη βάση της Κεντροαριστεράς και όχι φυσικά μόνο στο 8%.

Επιπρόσθετα, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε εκ νέου στο άνοιγμα της παράταξης στην κοινωνία. «Το στοίχημα μας είναι να κερδίσουμε ξανά τον κόσμο μας. Η πορεία προς το συνέδριο αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. Το εγχείρημα αυτό είναι δύσκολο, αλλά αναγκαίο» είπε.

Έθεσε, επίσης και  πολιτικές και οργανωτικές προϋποθέσεις, ούτως ώστε το συνέδριο να πετύχει και να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο: «Να μην εγκλωβιστεί το εγχείρημα σε μια αναμέτρηση μηχανισμών και να μην αποδειχτεί άλλη μια εσωστρεφής διαδικασία. Το πόσο εννοούμε όλοι μας ότι θέλουμε να κάνουμε ειλικρινή διάλογο με την ελληνική κοινωνία θα κρίνεται καθημερινά στη πορεία μέχρι το συνέδριο και είναι βέβαιο ότι θα κρίνεται και από τον καθένα από εμάς.Πέρα από τη διεξαγωγή του συνεδρίου, μεγάλη σημασία έχει η πορεία προς αυτό, γιατί θα έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε πυρήνες σε περιοχές χωρίς παρουσία.Να ενθαρρύνουμε τα στελέχη μας να ανοίξουν ξανά τις Νομαρχιακές και να υποστηρίξουμε την αυτοοργάνωση. Έξαλλου το ΠΑΣΟΚ κάτι ξέρει από αυτόοργάνωση.Θα πρέπει να υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας ότι αυτό θα είναι ένα ανοιχτό συνέδριο, στο όποιο θα έχει την δυνατότητα να εγγραφεί, να εκλέγει και να εκλέγεται κάθε πολίτης.Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, διευρυμένο με εμβληματικά στελέχη του κινήματος θα πρέπει να οριστεί ως οργανωτική επιτροπή.Επίσης στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου θα είναι θετικό να συμμετέχουν και πρόσωπα που δεν ανήκουν στο κόμμα μας , όμως ενδιαφέρονται για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης και μπορούν να υπηρετήσουν αυτή την προοπτική χωρίς ιδιοτέλεια»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, τόνισε ότι : «Θα πρέπει να παρουσιάσουμε την πρόταση μας για την παραγωγική και θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας, την αποκατάσταση των αδικιών, τη στήριξη της μεσαίας τάξης και τις μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο.Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι καραμέλα, αλλά ουσιαστική αλλαγή στη ζωή των πολιτών, γι αυτό πρέπει να γνωρίζουμε ποιος εισπράττει το όφελος και φυσικά ποιος πληρώνει το κόστος»

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «κύριος λόγος ύπαρξής μας είναι η στήριξη της μεσαίας τάξης.Η αντιμετώπιση της φτώχειας και η ανασύνταξη του κοινωνικού κράτους είναι δική μας δουλειά» δηλώνοντας ότι «αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας με τη Νέα Δημοκρατία και όσο προχωράμε στην έξοδο από την κρίση»

Καταλήγοντας, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι  πρέπει να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας, με άλλα κόμματα,  όπως η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και οι Οικολόγοι.  «Μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό πόλο στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο οποίος θα έχει προοπτική εξουσίας και δεν θα αποτελεί συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ»

«Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, τη νέα συμπαράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Το εγχείρημα αυτό πρέπει να βασιστεί στο ήθος, την ειλικρίνεια, την αυτοκριτική και μια νέα συλλογικότητα» τόνισε.

By