Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερμανία-Αλγερία με τα πάντσερ απόλυτο φαβορί

Η Γερμανία είναι το απόλυτο φαβορί, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Ωστόσο οι αλγερινοί προσπαθούν να μετατρέψουν το βραδινό (11) παιχνίδι του Πόρτο Αλέγκρε σε ντέρμπι…

mundial-2014-algeria

Ακριβώς 32 χρόνια μετά το Μουντιάλ της Ισπανίας και «το αίσχος της Χιχόν», οι αλγερινοί θέλουν περισσότερο από ποτέ να πάρουν την εκδίκησή τους σε ένα Μουντιάλ που προσφέρεται για εκπλήξεις. Πόσες όμως; Είναι δυνατόν η Αλγερία να αποκλείσει τη Γερμανία;

Οι αφρικανοί το πιστεύουν ή, τουλάχιστον, αυτό θέλουν να πιστεύουν και γι αυτό προσπαθούν να… πωρώσουν με κάθε τρόπο τους διεθνείς. Για παράδειγμα αυτό που έκαναν παλαίμαχοι της γενιάς του ’80, μεταφέροντας μήνυμα -να εκδικηθούν για εκείνους- για όσα είχαν συμβεί το ’82 (όταν Γερμανοί και Αυστριακοί συμμάχησαν και πέταξαν από το Μουντιάλ την Εθνική τους ομάδα).

Σε τέτοιες περιπτώσεις βέβαια, μπορεί να ισχύσει και το αντίθετο και είναι μην πατήσουν… γκάζι οι Γερμανοί…

muller

Τα πάντσερ, που κάνουν –δικαίως- όνειρα τελικού, θα στερηθούν σήμερα των υπηρεσιών του Ποντόλσκι με τον Μάριο Γκέτσε να καλύπτει. Κανένα πρόβλημα.

Η Γερμανία δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στον 7ο όμιλο και προκρίθηκε ως πρώτη αφού συγκέντρωσε 7 βαθμούς με 2 νίκες (Πορτογαλία, Η.Π.Α) και μία ισοπαλία (Γκάνα). Στο μοναδικό παιχνίδι που δυσκολεύτηκε ήταν αυτό με την Γκάνα, το οποίο πάντως μπορούσε να είχε κερδίσει.

Από την άλλη η Αλγερία έκανε την έκπληξη στον 8ο όμιλο και στο τελευταίο παιχνίδι πήρε την ισοπαλία και άφησε εκτός συνέχειας τους Ρώσους του Φάμπιο Καπέλο. Οι »αλεπούδες» συγκέντρωσαν 4 βαθμούς με μία νίκη (Ν.Κορέα), μία ισοπαλία (Ρωσία) και μία ήττα (Βέλγιο) και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση πίσω από το Βέλγιο.

Φτωχή είναι η παράδοση μεταξύ των δυο ομάδων καθώς έχουν αναμετρηθεί μόλις δύο φορές -με την Αλγερία πάντως να μετράει ισάριθμες νίκες!  Η μία μάλιστα ήταν στο Μουντιάλ του 1982 στην Ισπανία όπου οι »αλεπούδες» έκαναν την έκπληξη και κέρδισαν την –τότε-Δυτική Γερμανία με 1-0.

Διαιτητής του αγώνα στο Εστάδιο Μπέιρα Ρίο του Πόρτο Αλέγκρε είναι ο βραζιλιάνος Σάντρο Ρίτσι.

By