Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Στα μέσα Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για τον ΥΠΟΙΚ, λέει το SPD

Το μεγάλο φαβορί παραμένει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Austria

«Η θέση του υπουργού Οικονομικών θα κριθεί μόλις υπάρξει η οριστική έγκριση της συμφωνίας» δήλωσε ο επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, θέλοντας να αντιστρέψει τη βεβαιότητα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο Βερολίνο, περί διατήρησης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο «τιμόνι» της οικονομίας της χώρας. Προς τα μέσα του μήνα, περίπου 400.000 μέλη του SPD θα κληθούν να αποφασίσουν μέσω δημοψηφίσματος για το αν συμφωνούν με την προγραμματική συμφωνία στην οποία κατέληξαν στα δύο μεγάλα κόμματα την προηγούμενη εβδομάδα.

Η θέση του υπουργού Οικονομικών, λόγω της κρίσης στην Ευρωζώνη, έχει αναδειχθεί σε ιδιαίτερης σημασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη φημολογία γύρω από το πρόσωπο που θα την αναλάβει.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει κατ” επανάληψη δηλώσει ότι επιθυμεί να παραμείνει, αλλά πριν από λίγες ημέρες ο υποψήφιος του SPD για την Καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, επανέφερε το θέμα, δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα πρέπει να διεκδικήσει το υπουργείο. Απαντώντας του, το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μάικ Μόρινγκ υποστήριξε ότι το κόμμα του θα πρέπει, εκτός από το Οικονομικών, να αναλάβει και τα υπουργεία Παιδείας και Οικογένειας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By