Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Για όποιον γιατρό φεύγει από τον ΕΟΠΥΥ, θα ανοίγουν θέσεις στο ΕΣΥ

Δεν θέλουμε να στείλουμε κανέναν γιατρό στο δρόμο, τόνισε ο υπουργός Υγείας

adonisC

Δεν θέλουμε να στείλουμε κανέναν γιατρό στο δρόμο, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι για όποιον γιατρό φεύγει από τον ΕΟΠΥΥ, θα ανοίγουν ανάλογες θέσεις στο ΕΣΥ και θα μπορεί ο γιατρός – εφόσον το επιθυμεί και εφόσον η θέση που ανοίγει είναι ίδιας ειδικότητας, να μπαίνει στη διαδικασία της κρίσης, ώστε να μπει στο ΕΣΥ.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι θα δοθεί στους γιατρούς αυτούς η δυνατότητα να συνεχίσουν και ως ιδιώτες με σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ακόμη ότι στο ελληνικό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, υπάρχουν ειδικότητες που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο σύστημα στον κόσμο, όπως πχ 1400 χειρουργοί στον ΕΟΠΥΥ, ενώ τα χειρουργεία δεν είναι πρωτοβάθμια φροντίδα.

Σχετικά με τα αστικού τύπου κέντρα υγείας, που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι θα έχουν 24ωρη λειτουργία, και θα είναι έτοιμα σε περίπου 3 χρόνια.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι τα νησιά αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στον τομέα της υγείας και γνωστοποίησε ότι σήμερα θα καταθέσει τροπολογία για την κινητροδότηση επικουρικών γιατρών στα νησιά, αλλά και τροπολογία για μείωση των τιμών των φαρμάκων.

Αναφερόμενος στα χρέη του ΕΟΠΥΥ είπε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν εξοφληθεί τα ληξιπρόθεσμα χρέη του 2012.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε τέλος, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι για να πέσει μία κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει μία εναλλακτική πρόταση. Αυτή η κυβέρνηση δίνει το καλύτερό της εαυτό, υπό αντίξοες συνθήκες, τόνισε χαρακτηριστικά.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By