Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γεωργιάδης: Γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούσαν λεφτά για να εξετάσουν ανασφάλιστους

 «Όσοι γιατροί του Οργανισμού δεν παρουσιαστούν στις 30 ημέρες να αναλάβουν υπηρεσία, δεν θα έχουν καμία δυνατότητα σύμβασης με τον Οργανισμό»

eopyy600_400

Για αύξηση του πλαφόν και στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ και απελευθέρωσή του στα εξωτερικά ιατρεία και όλα τα κέντρα Υγείας, ως επιπρόσθετα μέτρα επειδή στους τελευταίους τρεις μήνες δεν λειτουργούσαν τα πολυϊατρεία του Οργανισμού, έκανε λόγο το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

«Όταν είχαμε το πλαφόν στις 200 επισκέψεις, είχαμε πολλές καταγγελίες, όλοι οι γιατροί λέγανε «έχω καλύψει το πλαφόν και πρέπει να πληρώσεις από την τσέπη σου». Το κάναμε 400», ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας κατήγγειλε πως γιατροί του ΕΟΠΥΥ «ζητούσαν λεφτά για να εξετάσουν ανασφάλιστους» ενώ επιπλέον χρήματα από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ζητούσαν και τα απογεύματα στα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ότι ο ασφαλισμένος στον συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ δεν πρέπει να πληρώνει, αφού είναι κάτι που του παρέχεται δωρεάν. «Υπάρχει τηλέφωνο καταγγελιών. Εγώ θέλω να ξέρουν οι ασφαλισμένοι μας ότι έχουν δωρεάν υπηρεσίες», υπογράμμισε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε επίσης ότι όσοι γιατροί του Οργανισμού κάνουν αίτηση με στόχο «να μπλοκάρουν το σύστημα για συνδικαλιστικούς λόγους», αλλά στις 30 ημέρες δεν παρουσιαστούν να αναλάβουν υπηρεσία, δεν θα έχουν καμία δυνατότητα σύμβασης με τον Οργανισμό.

Για κλείσιμο των πολυϊατρείων, προτού καν δημοσιευθεί το νομοσχέδιο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, έκανε λόγο ο γιατρός του ΕΟΠΠΥ Σπήλιος Μπίθας στην ίδια εκπομπή. «Η διαδικασία παράδοσης παραλαβής είναι διάτρητη. Χωρίς εισαγγελείς, χωρίς τεχνολόγους. Μια διαδικασία που δεν οδηγεί πουθενά. Δεν φυλάσσεται η περιουσία του ελληνικού λαού. Αυτοί που παρέδωσαν τα ιατρεία, θα έπρεπε να σκεφτούν ότι αυτή η διαδικασία είναι διάτρητη. Είναι ένας οργανισμός που δεν περιλαμβάνει έπιπλα και καρέκλες αλλά τεράστιο τεχνολογικό μηχανισμό», είπε ο ίδιος. «Ποιος θα τα συντηρήσει αυτά;» αναρωτήθηκε.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε λέγοντας ότι ο κ.Μπίθας είναι κυρίως σε «σαθρό» έδαφος. «Δεν χρειαζόταν ο ΕΟΠΥΥ το ΦΕΚ κανενός νόμου. Ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να κλείνει όποιο πολυϊατρείο θέλει σε όποιο νομό θέλει. Δεν χρειαζόταν νόμος για να κλείσει», εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το 99% των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ έχει παραδοθεί και μένουν ακόμη δύο – τρία» είπε ο υπουργός. Και επανέλαβε ότι στις μονάδες που δεν θα παραδοθούν την ευθύνη για τυχόν απώλειες ή ζημιές θα έχουν εκείνοι που δεν παρέδωσαν τα ιατρεία.

By