Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Νέο δελτίο φαρμάκων, με μεγάλες μειώσεις τιμών

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη, ενώ οι αποφάσεις θα θα ληφθούν σε επίπεδο πρωθυπουργού

Panayiotis Tzamaros © FOSPHOTOS
Panayiotis Tzamaros © FOSPHOTOS

«Στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ έχει ήδη αναρτηθεί το νέο δελτίο με τις νέες προτεινόμενες τιμές. Έχουμε παρά πολύ μεγάλες μειώσεις τιμών, σχεδόν σε όλα τα φάρμακα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, δείχνοντας πάλι τη διαφωνία του για την πώληση μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων, εκτός φαρμακείων.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον Αnt1, διευκρίνισε ότι, έχει άριστη συνεργασία με τον Κωστή Χατζηδάκη και ότι έχει ήδη καθοριστεί συνάντησή τους τις επόμενες ημέρες για το θέμα της απελευθέρωσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ενώ επισήμανε ότι οι τελικές κυβερνητικές αποφάσεις λαμβάνονται σε επίπεδο πρωθυπουργού.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή χρημάτων από εγκληματικές ενέργειες, εκτίμησε ότι στον ειδικό λογαριασμό θα μαζευτούν πάνω από 100 εκατ. ευρώ. «Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι αυτά τα κλεμμένα να επιστραφούν στους Έλληνες πολίτες με προτεραιότητα σε αυτούς που αντιμετωπίζουν αδυναμίες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By