Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γεωργιάδης: Τα πολυϊατρεία κλείνουν για 30 ημέρες, και όχι για πάντα

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα πολυϊατρεία θα ανοίξουν σε ένα μήνα υπό το νέο καθεστώς και θα λειτουργούν καλύτερα

adonisA

Τα πολυϊατρεία κλείνουν για 30 ημέρες, και όχι για πάντα διευκρίνισε μέσω του ΣΚΑΪ από τη Βοστόνη όπου βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι τη Δευτέρα θα δημοσιευτούν στο ΦΕΚ όσαν ψηφίστηκαν.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα πολυϊατρεία θα ανοίξουν σε ένα μήνα υπό το νέο καθεστώς και θα λειτουργούν καλύτερα «προκειμένου να αποκτήσουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που δεν υπάρχει εδώ και 50 χρόνια»

«Αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας. Σημείωσε ότι τα νέα πολυϊατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις, στην ίδια θέση.

Για τις προσεχείς εκλογές, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι το να κατεβαίνουν οι δυνάμεις διασπασμένες δεν είναι καλό για την παράταξη, προσθέτοντας ότι τα κόμματα πρέπει να έχουν συμπαγή ομάδα.

Για την επιμονή του Νικήτα Κακλαμάνη να κατέλθει υποψήφιος στην Αθήνα, σχολίασε ότι δεν θα του κάνει υποδείξεις, ενώ για τον Απόστολο Τζιτζικώστα που κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είπε ότι έχει κάνει τεράστιο λάθος.

By