Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Όλα ανοιχτά για το 5ευρω στα πολυϊατρεία

Συνεχίζει τις «μπηχτές» για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του εισιτηρίου ο υπουργός Υγείας

adonis

Ανοιχτό παραμένει το να τελικά θα επιβληθεί το χαράτσι των  ευρώ για τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Να δούμε πρώτα πώς θα ρυθμίσουμε το σύστημα και μετά έχουμε χρόνο… Πάντως μοντέλο χωρίς εισιτήριο δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης.

Τόνισε ότι το εισιτήριο, είναι θέμα έλεγχου της ροής, δεν είναι μόνο θέμα είσπραξης, ενώ ανέφερε ότι οι ανασφάλιστοι στη χώρα μας, Έλληνες και αλλοδαποί είναι 2,6 εκατ. συνολικά.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση Κρεμαστινού να βρεθούν τα 5 ευρώ από τα τυχερά παίγνια, λαχεία κλπ ο κ. Γεωργιαδης διερωτήθηκε γιατί δεν συνέβη αυτό επί Υπουργίας Λοβέρδου, οπότε μπήκαν τα 5 ευρώ στα Νοσοκομεία. «Το 2011 ψηφίστηκε ο νόμος γιατί δεν έκανε πρόταση τότε ο κ. Κρεμαστινος; Μπορεί να άλλαξε γνώμη…» τόνισε.

Οι επιδόσεις κάθε κλινικής, με το ποσοστό θνησιμότητας, θα δημοσιεύονται και ο ασθενής θα επιλέγει σε ποια θέλει να νοσηλευτεί κατά το αμερικανικό σύστημα, πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτό το σύστημα βάζει τους γιατρούς σε λογική να είναι καλύτεροι και θα δίνει δυνατότητα στους ασθενείς να επιλέγουν, εξήγησε.

«Είναι αληθές ότι υπάρχουν κενά σε πολλά νοσοκομεία με τις προσλήψεις θα τα καλύψουμε» παραδέχθηκε εξάλλου ο υπουργός Υγείας.

By