Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: «Όποιος δεν ψηφίσει στη Βουλή αναλαμβάνει την ευθύνη εξόδου από το ευρώ»

Επίθεση του υπουργού Υγείας στους βουλευτές που διαφωνούν στο πολυνομοσχέδιο και στα συμφωνηθέντα με την τρόικα

Georgiadis600_200314

«Η ψηφοφορία είναι μια ιστορική στιγμή. Το θέμα είναι ποιος θέλει ο τόπος να πάει μπροστά, ή ποιος θέλει ο τόπος να γυρίσει στον εφιάλτη» υπογράμμισε o υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Mega, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών στα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα και θα τεθούν προς ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Ο Αδ. Γεωργιάδης προειδοποίησε, πως «όποιος δεν ψηφίσει στη Βουλή αναλαμβάνει την ευθύνη εξόδου της χώρας από το ευρώ».

«Δεν είμαστε παιδάκια, είμαστε βουλευτές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. Και προσέθεσε: «Ο Σαμαράς κατάφερε σε έναν μήνα να βγούμε στις αγορές. Βγαίνουμε από το μνημόνιο, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Παράλληλα ο Αδ. Γεωργιάδης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση των φαρμακοποιών που απεργούν λέγοντας «συνάδελφοί μου στην κυβέρνηση εισηγήθηκαν να κάνω δεκτά όλα τα αιτήματα της τρόικας γιατί οι έλληνες φαρμακοποιοί είναι τόσο κακομαθημένοι που θα κάνουν απεργία ό,τι και αν ψηφιστεί».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι με προσωπική του παρέμβαση δεν υιοθετήθηκαν όλα τα μέτρα που ζήτησε η τρόικα για τα φαρμακεία.

Panayiotis Tzamaros © FOSPHOTOS
Panayiotis Tzamaros © FOSPHOTOS

Οι δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» καταγράφηκαν ενώ ο πονοκέφαλος στην κυβέρνηση για τις αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης μεγαλώνει ενώ παράλληλα υπάρχουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

Μολονότι φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν με τις ρυθμίσεις για τα ταξί, παραμένει ακανθώδες το ζήτημα του γάλακτος, με το «αντάρτικο» των κυβερνητικών βουλευτών να πυκνώνει τις γραμμές του και να οξύνει τη ρητορική του.

Επιμένει ο Κασσής

Στην ίδια εκπομπή του Μega, εξάλλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, αφού επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη ρύθμιση για το γάλα που συμφωνήθηκε με την τρόικα, δήλωσε πως «καλύτερα να είναι αντάρτης παρά μαριονέτα». Ως εναλλακτική λύση μάλιστα επικαλέστηκε τις προτάσεις των αγελαδοτρόφων.

Με τις συγκεκριμένες προτάσεις συντάχθηκε το βράδυ της Τετάρτης και οι βουλευτές της ΝΔ Ανδρέας Μαρίνος, Γεώργιος Στύλιος και Τιμολέων Κοψαχείλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αυτό των ενστάσεων σχετικά με τις ρυθμίσεις για το γάλα, βρίσκεται και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.

By