Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιάννης Βρούτσης: Καμία σύνταξη χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Έληξε η προθεσμία για να δηλωθούν τα σχετικά στοιχεία από τους συνταξιούχους

syntaxiouxoiΚάθε σύνταξη θα έχει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ενώ εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δοθείς τους συνταξιούχους για να συμπληρώσουν μέσω του διαδικτύου τα απαραίτητα στοιχεία για την καταβολή των συντάξεων τους.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Γ.Βρούτσης, μετά από συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χόρστ Ραϊχενμπαχ «σήμερα εκπνέει ο χρόνος τον οποίο έχουμε θέσει ως όριο για να συμπληρωθούν τα ΑΜΚΑ και τα ΑΦΜ των συνταξιούχων τα οποία είναι αναγκαία στην προσπάθεια που καταβάλει το υπουργείο και η κυβέρνηση γενικότερα, ώστε να έχουμε ένα από τα πιο υγιή και σύγχρονα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης. Και αυτό το πετυχαίνουμε με κόπο και δουλειά καθώς και με συγκεκριμένο σχέδιο. Από κει και πέρα έχουμε δώσει με εγκυκλίους τις κατευθύνσεις προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και την ΗΔΙΚΑ για το πώς θα ολοκληρώσουν αυτό το έργο. Πιστεύω και ευελπιστώ ότι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός συνταξιούχων θα έχουν δηλώσει το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ μετά και την γνωστοποίηση των 2 ιστοσελίδων απ’ όπου μπορούν ηλεκτρονικά οι συνταξιούχοι να ενημερώνουν για τα προσωπικά τους στοιχεία. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και η τελευταία σύνταξη να έχει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ».

Όσον αφορά την συνάντηση με τον Χ.Ραιχεμπαχ, σύμφωνα με το υπουργείο συζήτησαν για το «σύστημα «Αριάδνη»  με το οποίο επιτυγχάνεται η οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των καταχρηστικών συντάξεων καθώς και για το νέο σύστημα «Εργάνη», με το οποίο οι εργοδότες όλης της χώρας δηλώνουν πλέον μόνο ηλεκτρονικά οποιεσδήποτε μεταβολές στο προσωπικό τους».

By