Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιάννης Λαγός: Έχω φωτοβολίδες «για να σκοτώνω αλλοδαπούς»

Ειρωνική και προκλητική ήταν η στάση των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής απέναντι στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής

xrysh_augh648

Επιβεβαιώνουν τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας της βουλής το «καλωσόρισμα» που τους … επεφύλαξε ο Νίκος Μιχαλολιάκος στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. «Καλώς ήρθατε για να δείτε το χώρο που θα φιλοξενηθείτε αργότερα», τους είπε ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής λίγο πριν ξεκινήσει η εξέταση του.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας, ήταν μάλλον φοβισμένος και κάπως ανήσυχος, αλλά ευγενής και συνεργάσιμος. Αντιθέτως, σκληρός, επιθετικός και στυγνός εμφανίστηκε ο Χρήστος Παππάς που χαρακτήρισε την επιτροπή «περιοδεύον θίασο» και αποχωρώντας χτύπησε την πόρτα πίσω του.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος με μακό μπλουζάκι και υφασμάτινο παντελόνι, απέδωσε στη μανιάτικη καταγωγή του τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του, λέγοντας πως σε όποιο σπίτι κι αν πάει κάποιος στη Μάνη, θα βρει όπλα. Καμία ερώτηση δεν δέχθηκε ο Χρήστος Παππάς.

Άκρως ειρωνικός εμφανίστηκε ο Γιάννης Λαγός που φορούσε μαύρη μπλούζα και καπέλο της Χρυσής Αυγής. Όταν τα μέλη της επιτροπής τον ρώτησαν γιατί είχε φυσίγγια, απάντησε: «Για να τα βλέπω κάθε πρωί και να τα καμαρώνω», ενώ στο ερώτημα γιατί είχε στην κατοχή του φωτοβολίδες, είπε «για να σκοτώνω αλλοδαπούς».

Κατασκευασμένες κατηγορίες καταγγέλλουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Όλοι πάντως, οι προφυλακισμένοι βουλευτές μίλησαν για κατασκευασμένες κατηγορίες και κατευθυνόμενη Δικαιοσύνη. Υπέρ της άρσης της ασυλίας τους ψήφισαν 7 βουλευτές, κατά ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ενώ απουσίαζαν η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ που διαφωνούσε με τη διαδικασία, αλλά και ο Μάρκος Μπόλαρης από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές.

Ο Στάθης Μπούκουρας και ο Γιώργος Γερμενής καταθέτουν υπόμνημα και η επιτροπή αφού το μελετήσει θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας τους την ερχόμενη Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει τις εξετάσεις των χρυσαυγιτών μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ δεν έχει αποφασιστεί αν θα συζητηθούν όλες οι υποθέσεις μαζί στην ολομέλεια της Βουλής ή εάν σπάσει στα δύο.

By