Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η αλήθεια για τον υπεύθυνο Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ταφύλλη

Ένα πρόσωπο που απασχόλησε τη συζήτηση περί Εξεταστικής Επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

syrizaΑνησυχία και προβληματισμό καλλιεργεί η αναφορά του Βενιζέλου στην Βουλή για τους στενούς συνεργάτες του Τσίπρα και υπεύθυνους για τον τομέα Εθνικής Άμυνας (Γιάννης Ταφύλλης) ότι εμπλέκονται με Αντισταθμιστικά Ωφελήματα και εξοπλιστικά προγράμματα.

Υπενθυμίζουμε τον σχετικό διάλογο:

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Ταφύλλης, που συνόδευε τον κ. Τσίπρα στα ναυπηγεία, είναι άνθρωπος με μακρά δραστηριότητα στο χώρο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, και έχει πολύ μεγάλη αντιδικία με το υπουργείο Άμυνας γιατί έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εταιρείες που ετοίμαζαν λογισμικό για την Αεροπορία»

ΤΣΙΠΡΑΣ: Αφήσατε και αήθη υπονοούμενα για έναν εξαίρετο αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αεροπόρο Γιάννη Ταφύλληη, που μας τιμά η παρουσία του» συνέχισε ο κ. Τσίπρας. «Γιατί άραγε; Γιατί όντας αξιωματικός της Αεροπορίας, έφερε στην επιφάνεια τα περιβόητα προβλήματα της αγοράς του αιώνα – των “τυφλών” Mirage 2000. Αν έχετε το οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο, να το καταθέσετε εκεί που πρέπει – και φαντάζομαι πως ο κ. Ταφίλης και όσοι άλλοι, θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους με όποιο ένδικο μέσον έχουν»

Ποιά είναι η πραγματικότητα;

Ο υπεύθυνος Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ είχε εμπλακεί με εξοπλιστικά προγράμματα από το 2003 όπως ο ίδιος παραδέχεται στην χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα ΑΥΓΗ «…ότι από τον Οκτώβριο του 2003 συμμετείχε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα …..που θα οδηγούσε την Πολ. Αεροπορία τεχνολογικά στον 21ο αιώνα»…!!!!!!! Το πρόγραμμα αυτό το υλοποιούσε σε συνεργασία με την γνωστή σε όλους μας εταιρεία ALTEC (συμμετείχαν και οι HOMS, X-VIONIC) και όπως υποστηρίζει είχαν έτοιμο το πρόγραμμα μέχρι το 2006, αλλά η «διαπλοκή και η διαφθορά»!!! δεν τους άφησαν να το ολοκληρώσουν.

Η πραγματικότητα είναι ότι δαπανήθηκαν δεκάδες εκκατομύρια για το πρόγραμμα αυτό αλλά ουδέποτε τελεσφόρησε. Ονομάζεται WOM SQOM (Wing Operations Management και Squadron Operations Management) και σκοπός του ήταν η ηλεκτρονική διασύνδεση των Πολεμικών Πτερύγων και Μοιρών για αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας. Αντίστοιχο πρόγραμμα έχει εφαρμόσει η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, αλλά ουσιαστικά αποτελεί και εφαρμογή του υπό υλοποίηση Νατοικού προγράμματος ACCS.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σύμφωνα με την Φ. 453.8/74/ΕΠ.443419/Σ.744/18-9-06/ΓΕΑ/Β3 για περιστατικό που αφορούσε πιθανή διαρροή Υψηλής Διαβάθμισης στοιχείων σε εκπροσώπους της εταιρείας στο αεροδρόμο της Λάρισας (τόπος κατοικίας και επιχειρηματικής δράσης του εν λόγω υπεύθυνου του ΣΥΡΙΖΑ) στις 31-10-2005.

Για το ίδιο θέμα (αποδέσμευσης ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ στοιχείων), είχε προκαλέσει δημοσιεύματα αμυντικών περιοδικών («ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ» τεύχος 57, Οκτ. 2008) το γεγονός ότι, αντιμετωπίστηκε ως θέμα ρουτίνας επιστολή που είχε σταλεί από την εταιρεία στον Πρόεδρο της Επιτροπής της Πολ. Αεροπορίας και του ζητούσε σχέδια ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ όπως το ΕΘΣΥΣΑΝ (Εθνικό Σύστημα Αναφορών), ενώ είχε εξουσιοδότηση μέχρι «ΑΠΟΡΡΗΤΗ» και στο πρόγραμμα συμμετείχαν ξένοι υπήκοοι και εταιρείες. To θέμα τότε έπεσε στα μαλακά περιοριζόμενο στα όρια της Στρατιωτική Δικαιοσύνης και ανακαλώντας έγγραφα και πληροφορίες που είχαν δοθεί χωρίς να γίνει κανένας περαιτέρω έλεγχος ασφαλείας.

Το κυριότερο όμως εμπόδιο απ’όλα και σύμφωνα με σχετικές αναφορές αρμόδιων φορέων του ΑΤΑ, αποτελούσε το γεγονός ότι ο Αρχικός Πηγαίος Κώδικας του προγράμματος που τους είχε δοθεί ήταν ελλιπής και δεν μπορούσε να τύχει εκμετάλλευσης από την Πολ. Αεροπορία.

Επί της ουσίας, δεκάδες εκκατομύρια ξοδεύτηκαν, υλικά και κομπιούτερς σαπίζουν στις αποθήκες των Αεροδρομίων, κάποιοι νεαροί αξιωματικοί παρασύρθηκαν απο τις εταιρείες σε παραιτήσεις και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε στις συνεντεύξεις του για …συνειδήσεις.. και άλλα «όμορφα ανέκδοτα».

Επίσης αποτελεί πραγματικότητα ότι ο Υπεύθυνος του τομέα Εθν. Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιείτο από τις υφιστάμενες διατάξεις να εμπλακεί σε εξοπλιστικά προγράμματα, διότι έπρεπε να έχει περάσει πενταετία από την αποστρατεία του και ο ίδιος είχε παραιτηθεί μόλις πριν 2 χρόνια το 2001.

ΠΗΓΗ: antinews.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By