Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γιακουμάτος: Τώρα έμαθε το νόμο ο Κορκίδης;

«Άμεσα θα ξεκινήσει η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου»

giakoumatos

Σε ιδιαίτερα καυστικό ύφος ήταν το σχόλιο του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, για την παραίτηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη από τα κομματικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της διαφωνίας του με το άνοιγμα των καταστημάτων κάθε Κυριακή σε 10 περιοχές της χώρας.

«Ο Κορκίδης όταν κατέβηκε υποψήφιος ήξερε τον νόμο. Τώρα τον ανακάλυψε;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση να ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους και στη Ραφήνα, ο κ. Γιακουμάτος επεσήμανε πως πρόκειται για το «δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής, το οποίο έχει μεγάλη τουριστική κίνηση».

Σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -τα οποία πάντα ήταν ανοικτά τις Κυριακές- διευκρίνισε ότι απλώς συμπεριελήφθησαν στη σχετική υπουργική απόφαση, καθώς η λειτουργία τους έως τώρα, όπως ανέφερε, ήταν παράνομη.

Παράλληλα, ο κ. Γιακουμάτος υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόβλεψη στο νόμο ώστε να ανοίξουν τα καταστήματα και σε άλλες περιοχές -σε περίπτωση που το ζητήσουν οι καταστηματάρχες- κατόπιν των ανάλογων πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο εκάστοτε Πριφερειάρχης.

Το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου θα ισχύσει άμεσα σε πιλοτική μορφή προκειμένου να αποφασιστεί η οριστικοποίηση του μέτρου, έως τον Μάρτιο του 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια Αττικής ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (συμπεριλαμβανομένης της Ομόνοιας) και τον δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το μέτρο αφορά το κέντρο της Θεσσαλονίκης (περιλαμβανομένης της Τσιμισκή) και τη Χαλκιδική και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τα νησιά Ρόδος, Κως, Σύρος (Ερμούπολη), Σαντορίνη και Μύκονος.

 

By