Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δ. Γιαννακόπουλος: Δεν θα είμαι πρόεδρος πλέον…

Ο κ.Γιαννακόπουλος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας τονίζοντας ότι θα παραμείνει στο σύλλογο -αλλά ως μέλος- ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει διοικητικό ρόλο και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης

dimitris_gianako

«Δεν θα είμαι πρόεδρος πλέον. Θα υπάρξει μία διοικούσα επιτροπή. Θα είναι άνθρωποι που αγαπάνε τον Παναθηναϊκό, μέσα από την οικογένεια».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αφήνει την προεδρία της ΚΑΕ όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Ο κ.Γιαννακόπουλος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας τονίζοντας ότι θα παραμείνει στο σύλλογο -αλλά ως μέλος- ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει διοικητικό ρόλο και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Αφού ευχαρίστησε τόσο τον Αλβέρτη που χαρακτήρισε «μεγαλύτερο αθλητή στην ιστορία του συλλόγου», όσο και τον Αργύρη Πεδουλάκη, μίλησε και για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, το νέο προπονητή του συλλόγου, ενώ αναφέρθηκε και στους αδερφούς Αγγελόπουλους απαιτώντας να του ζητήσουν συγγνώμη.

Ιδού τι είπε στη συνέντευξη τύπου:

-Για τα διοικητικά:
«Δεν θα είμαι πρόεδρος πλέον. Θα υπάρξει μία διοικούσα επιτροπή. Θα είναι άνθρωποι που αγαπάνε τον Παναθηναϊκό, μέσα από την οικογένεια. Έχουν βοηθήσει από διάφορες θέσεις. Θα σας πω σε λίγες μέρες ποιος θα είναι πρόεδρος, ποιος αντιπρόεδρος. Σε τελική ανάλυση, οι συνεργάτες μου έχουν την τεχνογνωσία. Θα υπάρξει ένα διευρυμένο ΔΣ και θα είμαι παρών όταν θα με χρειάζεται. Η επαγγελματική ατζέντα μου είναι τόσο βεβαρημένη. Δεν μπορώ να ασχολούμαι κάθε λεπτό με τον Παναθηναϊκό».

-Για τους αδερφούς Αγγελόπουλου:

«Οι κ. Αγγελόπουλοι μου επιτέθηκαν μετά τον τελικό του Κυπέλλου του 2013. Αυτοί επιτέθηκαν, όχι εγώ και στο ξεκίνημα όταν ανέλαβα έλεγα πόσο θετικό είναι να βρίσκονται στο τιμόνι του Ολυμπιακού. Δεν έχει βρεθεί κανένας να επέμβει ενώ η ευαίσθητη ΕΦΙΠ με καλεί εμένα με κάθε ευκαιρία».

-Για τον πόλεμο ανακοινώσεων με τον Ολυμπιακό:
«Όπως έχω πει πολλές φορές, η αντιπαράθεση να μένει στις 4 γραμμές. Δεν είναι στο χέρι το δικό μου. Προφανώς είναι στα χέρια των Αγγελόπουλων».

-Για τις σχέσεις με την Ευρωλίγκα:
«Οι σχέσεις μας με την Ευρωλίγκα έχει φτιάξει. Το ίδιο και με την ΤΣΣΚΑ».

-Για τον Διαμαντίδη και την Εθνική:
«Εγώ θα ήθελα όλους τους μεγάλους αθλητές να παίζουν στην Εθνική. Θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις του καθενός.Έχει προσφέρει πάρα πολλά όμως στην Εθνική».

-Για την πρόσληψη Ιβάνοβιτς:
«Ο κ. Ιβάνοβιτς θα βοηθήσει την ομάδα να γίνει ξανά ελληνικός σύλλογος. Να πω ότι ουδέποτε ανακατεύτηκα με το αγωνιστικό στυλ της ομάδας. Αυτές τις δύο σεζόν, μόνο δύο παίκτες πήραμε εμείς. Τον Πινγκ για τους λόγους που ξέρετε και τον Καπόνο που δεν τον ήθελε ο κ. Πεδουλάκης αλλά εμείς πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να βοηθήσουμε κάνοντας ένα δώρο στην ομάδα. Θέλουμε να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό της ερχόμενης 10ετίας. Το να πηγαίνεις κάθε χρόνο στο φάιναλ φορ δεν είναι εύκολο. Είναι σύνθετο και ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει. Πρέπει κι εσείς να εξηγήσετε στον κόσμο. Κάτω το κεφάλι, πολλή δουλειά και χρεώνομαι προσωπικά ότι είχα ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη».

-Για τον απολογισμό της σεζόν:
«Επιλέξαμε την απευθείας ενημέρωση για να σας λύσω όλες τις απορίες σας. Πριν ξεκινήσω με τον απολογισμό της σεζόν, θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στους συνεργάτες. Τους κ.κ. Μοιρέα, Κατσογιάννη κτλ. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με δύο τίτλους. Στη μεταβατική περίοδο ο Παναθηναϊκός προσέθεσε άλλους 4 τίτλους κι ενώ μας είχαν άλλοι ξεγραμμένους. Ωστόσο, σε άλλους τομείς αποτύχαμε. Το τόνισα και σε πρόσφατη συνέντευξη, ότι θέλαμε να δώσουμε τόπο στα νιάτα και να αναδείξουμε νέους παίκτες. Το θέαμα που παρουσιάσαμε δεν άφησε ευχαριστημένο ούτε τον κόσμο, ούτε εμάς. Προσέφερε πολλά ο κ. Πεδουλάκης και τον ευχαριστώ. Δεν μειώνει την προσπάθεια του το γεγονός ότι κάποια στιγμή δεν ταυτίστηκαν οι απόψεις μας. Από την άλλη, ο Αλβέρτης είναι στρατιώτης του Παναθηναϊκού. Ξέρει τι πρέπει να κάνει και πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε. Κατακτήσαμε έναν ακόμα τίτλο. Φυσικά και θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Είτε ως μάνατζερ, είτε ως τεχνικός Διευθυντής της ομάδας θα είναι παρών. Ο Αλβέρτης απέδειξε ότι είναι προπονητής. Κατάφερε να γυρίσει την ψυχολογία της ομάδας. Χρειαζόταν μία ώθηση ψυχολογίας η ομάδας και ήταν εμφανές αυτό που πέτυχε».

-Για τα λάθη του:
«Έπρεπε να μην πω κάποια πράγματα. Είναι κάτι που έχω μετανιώσει οι δηλώσεις μου μετά τον τρίτο τελικό. Δεν έπρεπε να τις κάνω on camera και δεν έπρεπε να τις πω καθόλου. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που έγιναν από μέρους μου».

-Για τις μεταγραφές:
«Αν ήμουν εγώ προπονητής, θα έπαιρνα 12 παίκτες Έλληνες. Έχουμε πολλά ταλέντα στην ομάδα. Όπως για παράδειγμα ο Χαραλαμπόπουλος και ο Διαμαντάκος. Ειδικά ο πρώτος πιστεύω ότι θα είναι η κολώνα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής τα επόμενα χρόνια. Φυσικά και βλέπουμε τους Καλάθη και Βουγιούκα. Όλοι οι μεγάλοι έμπειροι παίκτες μας ενδιαφέρουν, αλλά αυτά θα τα δει ο προπονητής».

-Για τους Βεζένκοφ και Κούπερ:
«Θα σας τα πει ο προπονητής. Δεν υπάρχει ακόμα κάτι ανακοινώσιμο. Θα υπάρχει μεγάλη αλλαγή στο ρόστερ. Πολλοί από την ομάδα δεν θα είναι μαζί μας του χρόνου. Δεν άρεσε σε μας, δεν άρεσε στον κόσμο. Άρα θα γίνει μία τεράστια αλλαγή».
-Για τα τρέχοντα συμβόλαια:

«Φυσικά και μπορεί να υπάρξουν αλλαγές και στα συμβόλαια. Υπάρχει η περίπτωση να σπάσουν και συμβόλαια».

-Για τον Ιβάνοβιτς και την πειθαρχία:
«Είναι ο λόγος για τον οποίο επέλεξα τον Ιβάνοβιτς. Ήταν ο πρώτος μας στόχος. Τον πίστευα. Συζήτησα με τους ανθρώπους της ομάδας και αμέσως συμφώνησε μόλις του εξήγησα το πλάνο που έχουμε. Είπε επίσης ότι ήταν μεγάλη του χαρά να έρθει στον Παναθηναϊκό».

-Για τους στόχους της ομάδας:
«Θα πρέπει πάντα να δίνεις πίστωση χρόνου στην ομάδα, γιατί όταν χτίζεις χρειάζεται χρόνος. Δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα και το Κύπελλο για του χρόνου. Βεβαίως αν καταφέρουμε να πάρουμε την κούπα, θα είναι ευπρόσδεκτη».

By