Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιατί η Μοrgan Stanley «ψηφίζει» ευρωπαϊκές μετοχές

Οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου δείχνουν  την προτίμησή τους για τα  χρηματιστήρια της Γερμανίας και της Ισπανίας

morgan

«Ταύρος» για τις ευρωπαϊκές αγορές  δηλώνει η Μοrgan Stanley, η οποία αναμένει πως ο δείκτης MSCI Europe θα σημειώσει το 2014 κέρδη της τάξης του 10%.

“Είμαστε αισιόδοξοι για τις ευρωπαϊκές μετοχές για το τρέχον έτος, αν και η αβεβαιότητα γύρω από την παγκόσμια νομισματική πολιτική αναμένεται να ενισχύσει την μεταβλητότητα στην αγορά» σημειώνει ο οίκος σε σχετική του έκθεση.

Οι στρατηγικοί αναλυτές του αμερικανικού οίκου δηλώνουν την προτίμησή τους στα χρηματιστήρια της Γερμανίας και της Ισπανίας λόγω της βελτίωσης των μακροοικονομικών δεικτών στις δύο χώρες. Ο ιδιωτικός τομέας της Γερμανίας επεκτάθηκε για όγδοο συνεχή μήνα το Δεκέμβριο, ενώ ο κλάδος των υπηρεσιών στην Ισπανία σημείωσε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξής των τελευταίων εξήμισι ετών, τον Δεκέμβριο.

Από πλευράς κλάδων η Μοrgan Stanley ψηφίζει τον τραπεζικό, δίνοντας σύσταση overweight για τις ομώνυμες μετοχές, ενώ προτιμά μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών που έχουν μεγαλύτερη έκθεση στην οικονομία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα οι μετοχές στην Ευρώπη θα ανέλθουν σε υψηλότερα επίπεδα  λόγω της αναμενόμενης ανάκαμψης στα κέρδη ανά μετοχή, των ελκυστικών αποτιμήσεων και της συνεχιζόμενης υποχώρησης του κόστους χρηματοδότησης των τραπεζών και των spreads των ομολόγων της περιφέρειας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By