Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιατί ο Σκουρλέτης «άδειασε» τη Λούκα;

Προαναγγελία Κατσέλη για εκλογική συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

Με στόχο να κατευνάσει τα πνεύματα στο εσωτερικό του κόμματος προέβη στην παρέμβασή του στο readyo.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με την προαναγγελία της Λούκας Κατσέλη για εκλογική συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

«Η κα. Κατσέλη, φαντάζομαι, κατέθεσε τις δικές της προθέσεις», δήλωσε κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, φροντίζοντας ωστόσο να αφήσει εκ νέου ανοιχτό το παράθυρο συνεργασιών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με ευρύ άσμα πολιτικών δυνάμεων που έχουν κοινή συνισταμένη την αντιστράτευση στο μνημόνιο, όμως από εκεί και πέρα, αυτό το οποίο η κυρία Κατσέλη παρουσίασε, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Η άμεση διάψευση του κ. Σκουρλέτη δεν είναι στόχο να αφήσει έκθετη την πρώην υπουργό του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία εδώ και ένα χρόνο φλερτάρει με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το μνημονιακό της παρελθόν παραμένει το βασικό αγκάθι για το «γάμο». Στόχο είχε να λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης και για την Αριστερή Πλατφόρμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος μετά τις σχετικές δηλώσεις της κ. Κατσέλη, με ανάρτησή του στο iskra.gr(ιστότοπος της Αριστερής Πλατφόρμας) έκανε λόγο για «ασύμπτωτες πολιτικές θέσεις των δύο πλευρών».

Στην παρούσα συγκυρία, η οποία αξιολογείται ως εξαιρετικά κρίσιμη από την Κουμουνδούρου, καθώς συναρτήσει των επικείμενων νέων μέτρων αναμένει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, μόνο προς όφελος του κόμματος δεν θα λειτουργούσαν νέες εσωτερικές έριδες.

Αντιθέτως θα έφερναν στην επιφάνεια ζητήματα και «παραφωνίες» συνιστωσών που επιχειρήθηκε να υπερκεραστούν στο πρόσφατο συνέδριο μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα.

Ν.Α

(Visited 1 times, 1 visits today)
By