Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιατί «τα βρήκαν» Βενιζέλος – Πάγκαλος

Τι κρύβει η συνάντηση των δύο – Πως υποδέχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ την επαναπροσέγγιση

pagkalos-venizelosΜάλλον… μουδιασμένα υποδέχθηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ την είδηση για το γεύμα – με αναμφίβολα πολιτική (έστω εσωκομματική) σημασία – που είχαν χθες σε κεντρικό σημείο της Αθήνας ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Θόδωρος Πάγκαλος. Βρέθηκαν στο Βυζαντινό του Χίλτον – προφανώς για να τους δουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν τόσο για τα εσωκομματικά όσο και για την πορεία της τρικομματικής αλλά και για το ενδεχόμενο να μπει το ΠΑΣΟΚ με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν πάντοτε σχέσεις καχυποψίας και αντιπαλότητας. Πολύ πρόσφατα, αμέσως μετά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Πάγκαλος είχε δηλώσει δημοσίως: «Δεν μου αρέσει καθόλου. Ούτε το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ούτε αυτοί που είδα στο συνέδριο, ούτε αυτά που άκουσα. Ούτε ο πρόεδρός του ο σημερινός. Κανείς δεν μου αρέσει από αυτούς».

Παρ” όλα αυτά, ο «πάγος» έσπασε, όταν ο Θ. Πάγκαλος πήρε την πρωτοβουλία και τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να τον συγχαρεί για την στάση που τήρησε στην Προανακριτική Επιτροπή με τα γνωστά επεισόδια με Κασσιδιάρη και Κωνσταντοπούλου. Ο Β. Βενιζέλος άδραξε την ευκαιρία και ζήτησε να τα πουν από κοντά, κάτι που έγινε χθες.

Είναι προφανές ότι και οι δύο έχουν να ωφεληθούν από την «επανένωση»:

Ο μεν κ. Πάγκαλος, ο οποίος δείχνει να ασφυκτικά – ως γνήσιο πολιτικό ον – εκτός τρέχουσας πολιτικής.

Ο δε κ. Βενιζέλος γιατί έχει απομονωθεί από συμμαχίες των λεγόμενων «κορυφαίων» στελεχών. Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την συμμετοχή της σε μια κίνηση υπό το όνομα «Δίκτυο» το οποίο δεν αποκλείεται να μετεξελιχθεί και σε κόμμα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ αλλά τουναντίον την Δευτέρα στο Σπόρτινγκ πραγματοποιεί την 1η πολιτική συνδιάσκεψη της ΡΙΚΣΣΥ ώστε να μετεξελιχθεί και αυτή σε κόμμα. Ο Γιάννης Ραγκούσης έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος έχει κόψει κάθε πιθανότητα επιστροφής του ενώ ο – προσώρας – κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δείχνει να είναι σε φάση αποδρομής. Στο Συνέδριο απέφυγε να πάρει το λόγο, ενώ εδώ και καιρό οι σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι σε σημείο «τήξης».

By