Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Για ανασχηματισμό …ούτε κουβέντα

Τηλεφωνική ενημέρωση του υπουργού Επικρατείας με Βενιζέλο και Κουβέλη για τις πρωθυπουργικές προτεραιότητες

samaras-venizelos-kouvelis

Για τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου και τις προθέσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενημέρωσε τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Ανάμεσα σε όσα συζητήθηκαν ήταν το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών καθώς και της στάσης της χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από τις συνεννοήσεις αυτές πάντως …έλαμψε δια της απουσίας του το φλέγον θέμα του κυβερνητικού ανασχηματισμού, ιδίως από την στιγμή που ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου – σκούπα του υπουργείου Οικονομίας που αποτύπωσε την πρόσφατη συμφωνία με την τρόϊκα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το αίτημα για ανασχηματισμό έχει με επίταση και δημόσια θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για την ανάγη «επικαιροποίησης» της προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και τονίζοντας την ανάγκη αξιοποίησης των καλύτερων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Υπέρ του ανασχηματισμού έχει ταχθεί δημόσια και ο Φώτης Κουβέλης.

By