Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για Δήμαρχος Πειραιά ο Μαρινάκης;

Πειραιάς ίσον Ολυμπιακός.

marinakis-vΑκόμη και για όσους έχουν ελάχιστη σχέση με την αθλητική πραγματικότητα της χώρας, είναι δύσκολο να μην έχουν ακούσει ότι ο ιστορικότερος σύλλογος της Ελλάδας, με τους περισσότερους και πιο φανατικούς οπαδούς, συνιστά ουσιαστικά συνώνυμο του μεγάλου λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός και ο Πειραιάς περπάτησαν για δεκαετίες μαζί, με τους “ερυθρολεύκους” να έχουν παγίως διευρυμένη επιρροή και παρέμβαση στα κοινά της πόλης. Ενόψει λοιπόν και των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ομάδα που υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε… περίπατο στο πρωτάθλημα, και έφτασε μια ανάσα από μια ιστορική πρόκριση στο Champions League έχει… λόγο. Και με το παραπάνω.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, βρισκόμαστε στο “παραένα” μιας εξέλιξης-βόμβα, καθώς ισχυροί τοπικοί παράγοντες του Πειραιά, από τον χώρο της Εκκλησίας, της τοπικής επιχειρηματικότητας αλλά και κοινωνικών φορέων, πιέζουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της πόλης, στις εκλογές του Μαϊου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο Δευτέρα αναμένεται να εκδηλωθεί και επίσημα η παραπάνω… πίεση, με τη δημοσιοποίηση σχετικής παρέμβασης από “ηχηρούς” φορείς του Πειραιά, που θα καλούν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να βγει μπροστά, και να σχηματίσει συνδυασμό του οποίου θα ηγηθεί ως υποψήφιος δήμαρχος.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια αφορά το ποιά θα είναι η τελική απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο γνωστός εφοπλιστής έχει αποδείξει ότι δεν γυρίζει την πλάτη στις προκλήσεις, ενώ είναι μαθημένος να δίνει μάχες, και τις περισσότερες φορές να τις κερδίζει.

Η πρόκληση του Δήμου Πειραιά για τα επόμενα πέντε χρόνια λοιπόν, προφανώς και δεν… παρακάμπτεται εύκολα.

 

By