Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για κατάχρηση δημοσίου χρήματος κατηγορείται η Αθηνά Ωνάση

Για κατάχρηση δημοσίου χρήματος στη Βραζιλία κατηγορείται  η Αθηνά Ωνάση.

Athina+Onassis+De+Miranda+15Beaan43PmmΟι κατηγορίες αφορούν στη διαχείριση κρατικών κονδυλίων ύψους 3,2 εκ. ευρώ για τους αγώνες «Athina Onassis Horse Show» που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με τη Real News το βραζιλιάνικο δημόσιο κατέθεσε δύο αγωγές  εναντίον γνωστών κυβερνητικών στελεχών της χώρας, από τις οποίες προκύπτει εμπλοκή του Μάρκο Μαλαφάια, προέδρου της μη κυβερνητικής οργάνωσης που έλαβε το συγκεκριμένο ποσό από το κράτος προκειμένου να το διαθέσει στη διοργάνωση της Αθηνάς Ωνάση για τους αγώνες.

Η συγκεκριμένη μη κυβερνητική οργάνωση έπεισε το βραζιλιάνικο κράτος να διαθέσει τα χρήματα αυτά, με το επιχείρημα ότι το «Athina Onassis Horse Show» θα έφερνε τουριστική προβολή στη Βραζιλία και ότι θα διευκόλυνε τους αθλητές με ειδικές ανάγκες που θα συμμετείχαν. Η ιππασία είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα της σάμπα, η οποία έχει κερδίσει τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στο συγκεκριμένο άθλημα.

Το βραζιλιάνικο δημόσιο καταγγέλλει όμως τώρα πως τα 3,2 εκ ευρώ δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για αυτούς τους σκοπούς, αλλά για άλλες δραστηριότητες όπως η μεταφορά αλόγων των αθλητών από την Ευρώπη στη Βραζιλία και μάλιστα ότι στους αγώνες δεν παραβρέθηκαν καν αθλητές με ειδικές ανάγκες.

Η Αθηνά Ωνάση πάντως μέσω των δικηγόρων της υποστήριξε σε εφημερίδα του Σάο Πάολο ότι όλα τα κονδύλια εγκρίθηκαν σύμφωνα με τη διαδικασία και χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με το νόμο.

Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ το πιθανότερο είναι η αθλητική διοργάνωση να μην πραγματοποιηθεί εφέτος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By