Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Για προστασία του δημοσίου χρήματος έκανε λόγο ο Νότης Μηταράκης

Οργανωμένο κύκλωμα προσπάθησε να εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια από τον αναπτυξιακό νόμο

dhmosio-xrhma

Για την προσπάθεια του υπουργείου Ανάπτυξης για την καταπολέμηση και εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης πλαστών και μη έγκυρων εγγυητικών επιστολών μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης.

Όπως είπε ο ίδιος «Πριν από λίγους μήνες και στην προσπάθεια μου να προασπίσω το δημόσιο συμφέρον, απευθύνθηκα στον Οικονομικό Εισαγγελέα για να του αναφέρω διάφορα περιστατικά προσκόμισης πλαστών και μη έγκυρων εγγυητικών επιστολών από επενδυτές ενταγμένους στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Οργανωμένο κύκλωμα προσπάθησε να εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια από τον αναπτυξιακό νόμο στηριζόμενο σε αυτές τις επιστολές. Το Υπουργείο Ανάπτυξης με τις προσπάθειες που κατέβαλε και τους ενδελεχείς ελέγχους που έκανε συνέβαλε αποφασιστικά και αυτό στις επιτυχίες που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία» δήλωσε ο κ. Μηταράκης μετά τις ανακοινώσεις από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για το θέμα.

«Γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια στο Υπουργείο Ανάπτυξης με διαρκείς βελτιώσεις του θεσμικού και λειτουργικού πλαισίου με στόχο τη συνεχή προστασία του δημοσίου χρήματος», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

By