Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αίρεται η ασυλία των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Από την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής απείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης

xrisiaygiA

Με 213 υπέρ 16 κατά και 8 παρών αποφασίστηκε η άρση ασυλίας για τους τέσσερις χρυσαυγίτες βουλευτές,  που κατηγορούνται για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Νωρίτερα, οι βουλευτές της Χ.Α. έκαναν λόγο για πολιτικές διώξεις. Περισσότερο εριστικός υπήρξε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που κάλεσε την «θεούσα» κατά τα λεγόμενα Μπαλτάκου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να πάει σε κανένα «μοναστήρι μπας και γλιτώσει η ψυχή της που ταλαιπώρησε τόσες οικογένειες». Οι Αντώνης Γρέγος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος μίλησαν για πολιτική δίωξη, καθώς το όνομά τους δεν αναφέρεται πουθενά στη δικογραφία με τον δεύτερο να σημειώνει πως δεν συντρέχουν λόγοι για την άρση της ασυλίας του.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρθηκε σε επιστολή δικαστικού σύμφωνα με την οποία η Ελ. Κλάπα «χοροπηδούσε από χαρά» ενώπιον άλλων δικαστικών, λέγοντας ότι ο Χαράλαμπος Αθανασίου θα της δώσει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και θα τους «χώσει» όλους στη φυλακή.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρ. Αλεξόπουλος που έχει δεχθεί επιθέσεις και ύβρεις από πρώην ομοϊδεάτες του, δεν παρέστη στη σημερινή συζήτηση, υποβάλλοντας αίτημα για αναβολή της ψηφοφορίας που αφορά στον ίδιο, καθώς έπρεπε να παραστεί σε δίκη στη Λάρισα για το αδίκημα της παράνομης χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, για το οποίο έχει αρθεί ήδη η ασυλία του.

Από την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Αντ. Γρέγου, Π. Ζησιμόπουλου, Αρτ. Ματθαιόπουλου και Κ. Μπαρμπαρούση απείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, εκτιμώντας πως για 3 βουλευτές δεν είναι επαρκή τα στοιχεία κατηγορίας τους για άρση ασυλίας.

By