Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για τουριστικό «ρεκόρ» οδεύει η Ελλάδα

Οι αφίξεις τουριστών στην Αθήνα το πρώτο τρίμηνο του 2014 αυξήθηκαν σε ποσοστό 30%

kefalogianni

«Ελπίζουμε να σπάσουμε, φέτος, νέο ρεκόρ σε αφίξεις τουριστών», δήλωσε σε συνέντευξή της στην ιταλική οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Δεν έχουμε, πάντως, την έμμονη ιδέα των αριθμών», προσθέτει η κ. Κεφαλογιάννη και τονίζει: «Αυτό που μετρά, για μας, είναι να βελτιώσουμε βαθμιαία και να διαφοροποιήσουμε την τουριστική μας προσφορά, να ενισχύσουμε την αξία του brand και την εμπιστοσύνη των επισκεπτών, να φτάσουμε μέχρι τις αναπτυσσόμενες αγορές και να αυξήσουμε τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις».

Η υπουργός Τουρισμού επιβεβαιώνει ότι οι αφίξεις τουριστών στην Αθήνα, το πρώτο τρίμηνο του 2014, αυξήθηκαν σε ποσοστό 30% και παράλληλα υπογραμμίζει ότι «το κύριο μέλημα, στη φάση αυτή, είναι να εδραιωθεί η Ελλάδα ως διεθνής τουριστικός προορισμός, ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο στον καθένα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρει ότι «η μείωση του ΦΠΑ, ιδίως σε ό,τι αφορά τα εστιατόρια, ήταν μια απόφαση που φάνηκε πραγματικά χρήσιμη» και υπενθυμίζει ότι «πολλοί τουρίστες, αλλά και τουριστικοί πράκτορες, αντέδρασαν θετικά σε μια άλλη σημαντική απόφαση, η οποία αφορά την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των μεγαλύτερων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας, από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ».

«Μετά από δυο χρόνια, θεωρούμε ότι υπάρχει και πάλι εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και την ελληνική τουριστική βιομηχανία. Τουριστικοί πράκτορες, πρακτορεία ταξιδίων και αεροπορικές εταιρίες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επιπλέον συνδέσεις με ελληνικά αεροδρόμια», τονίζει η υπουργός Τουρισμού.

By