Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Για χάρη του Σαββίδη παρατείνεται ο διαγωνισμός για τη ΣΕΚΑΠ

Ορθάνοιχτα ανοίγει την πόρτα απόκτησης της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ από τον ομογενή επιχειρηματία.

 Του Νίκου Φιλιππίδη

sekap
sekap

Ορθάνοιχτα ανοίγει την πόρτα απόκτησης της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ από τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, η απόφαση του εκκαθαριστή της πρώην ΑΤΕ να παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή προσφορών μέχρι τις 20 Μαρτίου

Η εξέλιξη αυτή παρατείνει την αγωνία για άλλες δύο εβδομάδες ενώ είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει η πλευρά της κοινοπραξίας της τουρκικής SEBA και της ελληνικής ΕΛΓΕΚΑ, η οποία ήταν η μοναδική μέχρι σήμερα που είχε υποβάλει προσφορά στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού.

Η εξέλιξη αυτή, δίνει την δυνατότητα για την υποβολή επίσημης προσφοράς στην πλευρά μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ή άλλη που μπορεί να ενδιαφέρεται αφού αναφέρει πως προσφορά μπορούν να καταθέσουν παλιοί και νέοι ενδιαφερόμενοι.

Με την απόφαση του ο εκκαθαριστής υποχρεώνει και την πλευρά του έτερου μεγαλομετόχου της ΣΕΚΑΠ, επίσης συνεταιριστική ΣΕΚΕ για να διαπραγματευτεί και να δώσει έγγραφη συμφωνία πώλησης στον υποψήφιο αγοραστή, εξέλιξη που για την ώρα βρίσκει αντίθετο τον επικεφαλής της και βουλευτής της Ν.Δ. Αλέξανδρος Κοντός.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, με επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου του Σαββίδη, ο ομογενής επιχειρηματίας γνωστοποιεί το ενδιαφέρον του για την ακριτική καπνοβιομηχανία και ζητάει χρονικό περιθώριο τεσσάρων εβδομάδων, ώστε να διενεργήσει οικονομικό και νομικό έλεγχο και, εν συνεχεία, να υποβάλει δεσμευτική προσφορά. Η επιστολή είχε σταλεί μια μέρα μετά την επίσκεψη Σαββίδη στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας και τη συνάντηση που είχε με στελέχη κι εργαζομένους, ωστόσο μέχρι σήμερα επίσημη προσφορά δεν έχει υποβληθεί.

 

By