Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Για 100 ευρώ εγκατέλειψαν τη Μαρία οι γονείς της

Μετά την αποκάλυψη των βιολογικών της γονιών, η Μαρία θα μεταφερθεί σε κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια θα δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, αναφέρει το πρακτορείο BGNES – Προανάκριση για τη συμμετοχή της Ρούσεβα σε εμπορία βρεφών

1

[pullquote style=»border-left»]Μετά την αποκάλψη ότι τελικά η Σάσα Ρούσεβα και ο σύζυγός της Ατανάς είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, η 65χρονη προγιαγιά της μικρής, η γιαγιά δηλαδή της Σάσα, Ζεϊνέπ μιλά στο αμερικανικό δίκτυο CBS δηλώνοντας πως η εγγονή της άφησε τη Μαρία στην Ελλάδα για 100 ευρώ!

«Η Σάσα άφησε το παιδί της στους Έλληνες Ρομά και πήρε μόλις 100 ευρώ για να αγοράσει εισιτήρια και να γυρίσει στην πατρίδα της στα άλλα παιδιά της που είχε αφήσει πίσω», είπε η 65χρονη Ζεϊνέπ, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιος έδωσε στη Ρούσεβα τα χρήματα. «Η Σάσα έκλαιγε όλη την ώρα για το παιδί. Αργότερα δεν μπορούσε να βρει τα χρήματα για να γυρίσει πίσω. Η Σάσα πρέπει να αγοράσει φάρμακα και τρόφιμα για τα παιδιά, και τα χρήματα δεν είναι αρκετά» συμπλήρωσε η προγιαγιά της μικρής. [/pullquote]

Παράλληλα, η αδερφή της Μαρίας δήλωσε ότι θέλει την αδερφή της μαζί της στη Βουλγαρία. «Μού αρέσει πάρα πολύ που μοιάζει πολύ με μένα, και θέλω να γυρίσει πίσω στο σπίτι της. Θα αναλάβουμε τη φροντίδα της και μπορώ να βοηθήσω τη μητέρα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο αμερικανικό δίκτυο η 14χρονη Μίνκα.

2

Το μέλλον της Μαρίας

Η Μαρία, ηλικίας 4 με 6 ετών, αναμένεται τώρα να μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, σύμφωνα με τη Γιάνα Κάνεβα υπεύθυνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Στάρα Ζαγκόρα, σύμφωνα με το πρακτορείο BGNES της Βουλγαρίας. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες σχετικά με το εάν η μητέρα πούλησε το παιδί. Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε να αρχίσει προανάκριση της μάνας της μικρής Μαρίας για ενδεχόμενη συμμετοχή σε εμπορία βρεφών, κάτι που, αν ισχύει, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ποινή φυλάκισης.

3

Υπενθυμίζεται ότι η Σάσα Ρούσεβα εμφανίστηκε την Πέμπτη ενώπιον των βουλγαρικών αρχών και υποστήριξε ότι είχε γεννήσει ένα παιδάκι τον Ιανουάριο του 2009 στη Λαμία και το οποίο άφησε στην Ελλάδα καθώς δεν είχε λεφτά να το θρέψει και χαρτιά για να το πάρει μαζί της στη Βουλγαρία. Μάλιστα, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, έπειτα από την έκταση που πήρε το θέμα, η  Ρούσεβα ισχυρίστηκε ότι αν γινόταν το τεστ DNA έδειχνε ότι η μικρή Μαρία είναι όντως κόρη της, θα την έπαιρνε πίσω.

4

By