Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γκίκας Χαρδούβελης: Τον Δεκέμβριο η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

«Ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών»

xardouvelis-voulipp

«Τώρα γυρίζουμε σελίδα» είναι ο τίτλος συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη που φιλοξενεί σήμερα η οικονομική εφημερίδα Ημερησία.

Σε αυτήν ο κ.Χαρδούβελης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι μετά το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 2014 ,αρχίζει η επί της ουσίας συζήτηση με εταίρους και δανειστές, αναφορικά με την περαιτέρω διευθέτηση του ελληνικού χρέους, την προληπτική πιστωτική γραμμή και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Επισημαίνει ακόμη , ότι ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από τις αρχές του νέου έτους και ότι επισπεύδεται η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με θετικές επιπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών, ως μόνη αβεβαιότητα προβάλει ο κίνδυνος να εισέλθει η χώρα σε πολιτικές περιπέτειες, καθώς και ότι είναι απαραίτητη η συναίνεση για να εξασφαλιστούν όσα έχουν επιτευχθεί έως τώρα και να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία. Τέλος, ο κ.Χαρδούβελης εκφράζει την αισιοδοξία του για νέες αναβαθμίσεις της οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

By