Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γκιουλέκας: Να ενταχθεί η Γενοκτονία των Ποντίων στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

«Αποτελεί ένα ιστορικό καθήκον που αφορά όλους μας»

gkioulekas

Ως ιστορικό καθήκον χαρακτηρίζει την «ένταξη» της Γενοκτονίας Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γκιουλέκας είναι μεταξύ των 38 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που απέστειλαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το συγκεκριμένο θέμα.

Στη δήλωσή του ο κ. Γκιουλέκας τονίζει ότι η «αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, που έγινε από την Βουλή τον Φεβρουάριο του 1994 και η θέσπιση της 19ης Μαΐου ως ημέρας εθνικής μνήμης εκπλήρωσαν ένα ηθικό, ιστορικό και εθνικό χρέος. Δεν είναι δυνατόν 20 χρόνια μετά να απουσιάζει η αναφορά στην Γενοκτονία του Ποντιακού και του Μικρασιατικού Ελληνισμού από το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Αυτό αποτελεί ένα ιστορικό καθήκον που αφορά σε όλους μας».

Παράλληλα εκφράζει την πεποίθηση ότι ο Πρωθυπουργός θα παρέμβει στο συγκεκριμένο ζήτημα «το οποίο συνδέεται άμεσα με την ιστορία του τόπου μας αλλά και με τις ιδεολογικές αρχές και τις αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης».

By