Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γλέζος: Επιτροπή μελέτης μετετράπη η επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Εγώ άλλη σχεδίαζα και άλλη μου βγήκε, μου ήρθε ο ουρανός σφοντύλι» δήλωσε απογοητευμένος ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

manolis_glezos800

Αλλιώς την περίμενε την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και αλλιώς «βγαίνει» και ο Μανώλης Γλέζος δεν έκρυψε τη δυσφορία του, αποχωρώντας από τη συζήτηση. Στη σημερινή συνεδρίαση το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς που έχει πρωτοστατήσει στο θέμα των αποζημιώσεων, είπε ότι η επιτροπή από επιτροπή δράσης έχει μετατραπεί σε επιτροπή μελέτης και ότι εάν δεν ξεκαθαριστεί ο ρόλος της θα ζητήσει από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να την καταργήσει.

«Αν γνώριζα ότι θα ήταν επιτροπή μελέτης δεν θα ερχόμουν, εγώ άλλη σχεδίαζα και άλλη μου βγήκε, μου ήρθε ο ουρανός σφοντύλι», είπε και πρόσθεσε πως αυτό που απαιτείται είναι να ενημερωθούν τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Κατά τον Μανώλη Γλέζο δεν χρειάζονται νέες μελέτες, αφού τα ποσά έχουν προσδιοριστεί. Δεν παρέλειψε να πει ότι έπρεπε να συναντήσουν την Άνγκελα Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στην Ελλάδα και πως μετά την αντίδραση της ΝΔ δεν έγινε αυτό. «Ποιον θα βλέπαμε, τον Πάπα;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ακόμη κι αυτόν αν χρειαστεί».

Ο Μανώλης Γλέζος απάντησε με αυστηρό ύφος στη Σοφία Βούλτεψη που υπαινίχθηκε ότι η υποψηφιότητα του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προέκυψε μετά την αναταραχή που προκάλεσαν τα όσα έγιναν με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη. «Θα κάνω εγώ αντιπερισπασμό για τα εθνικά θέματα; Ποτέ δεν το έκανα», ξεκαθάρισε.

«Φεύγω από τη Βουλή, αλλά μετά που θα γίνουν οι εκλογές θα επιστρέψω στη δράση», ήταν το μήνυμα που έστειλε.

By