Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Γλυκάθηκε» με την ξένη ιδιοκτησία η Βρετανία

Το Λονδίνο μελετά τη φορολόγηση των ξένων επενδυτών

UK-taxes600

H κυβέρνηση της Βρετανίας εξετάζει την επιβολή φόρου επί των κεφαλαιακών κερδών και στους ξένους επενδυτές στο real estate, καθώς οι τιμές των κατοικιών αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών.

Την Πέμπτη δημοσιεύτηκαν επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι οι τιμές των κατοικιών στην Βρετανία αυξήθηκαν αυτόν τον μήνα με ετήσιο ρυθμό 6%, οχτώ φορές υψηλότερα από την άνοδο των εισοδημάτων.

Oι ξένοι επενδυτές είναι οι κύριοι αγοραστές κατοικιών στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια, λόγω του καθεστώτος «ασφαλούς καταφυγίου» και τα ελκυστικά κέρδη από την ενοικίαση.

Η φορολόγηση τους θα περιόριζε τους φόβους για μια στεγαστική φούσκα, ειδικά στο Λονδίνο, όπου οι Ρώσοι ολιγάρχες και οι εκατομμυριούχοι από την Μέση Ανατολή έχουν οδηγήσει τις τιμές 10% υψηλότερα μέσα σε ένα χρόνο.

Το Sky News μετέδωσε ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών της χώρας έχουν κοστολογήσει το μέτρο ενόψει της ανακοίνωσης του Τζορζ Όσμπορν, στις 4 Δεκεμβρίου για την κατάσταση της βρετανικής οικονομάς.

Σημειώνεται ότι οι Βρετανοί πληρώνουν φόρο επί των κεφαλαιακών κερδών 28% αν πουλήσουν ιδιοκτησία που δεν θεωρείται πρώτη κατοικία. Αλλά οι ξένοι επενδυτές εξαιρούνται από την ρύθμιση, σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ.

british600_311013

(Visited 1 times, 1 visits today)
By